Mijn verhaal

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik

Graag delen wij verhalen van mensen die staan rondom een broer, zus of kind met een beperking. Ook jouw verhaal delen? Laat het ons weten en neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op met Sien.

`Ik ben zijn stem!'

Dennis Overeem is ernstig verstandelijk beperkt. Hij kan zich nauwelijks verstaanbaar maken. Dat is niet alleen heel frustrerend voor hem, maar ook ingewikkeld voor zijn omgeving.

Intro afbeelding voor artikel: Anita en Dennis

Gewoon een bijzondere levensgenieter

Het is nog donker als ik vrolijke geluiden hoor. Ik kijk op de beeldbabyfoon en zie dat Gideon rechtop in zijn veilige, aangepaste bed zit. Zo te horen heeft hij weer zin in een nieuwe dag. 

Intro afbeelding voor artikel: Gideon van der Velde

Zoektocht naar een passende woonplek voor Debbie

Debbie, bijna volwassen, woont tot ieders tevredenheid thuis. Maar haar ouders willen op tijd nadenken over haar toekomstige zelfstandige woonplek.

Intro afbeelding voor artikel: Debbie Kuayin

Ik hoor erbij!

Een van de doopnamen van mijn zus is Aleid(a). Dat betekent: ‘edel mens’. Toen mijn zus werd gedoopt, wisten onze ouders nog niet dat hun dochter zwaar verstandelijk beperkt was. Voor mij is zij allereerst wat haar naam vertelt: een edel mens.

Intro afbeelding voor artikel: Aleida ter Maat

'Dit is voor mij heel belangrijk: hoe laat je mensen in hun waarde?'

Nettie van Wijk is opgegroeid bij een moeder met een verstandelijke beperking en een spastische vader. Zij vertelt haar aangrijpende verhaal van hoe het is om op te groeien in een gezin waarin de ouders niet capabel zijn om haar op te voeden. 'Voor mij was het thuis een hele onveilige situatie, want er was veel geweld in huis'. 

Intro afbeelding voor artikel: Nettie van Wijk

'Dit is voor mij heel belangrijk: hoe laat je mensen in hun waarde?'

Aan het woord is Marinus van den Brink, ouder van een dochter met een verstandelijke beperking. In een prachtig filmportret vertelt hij openhartig over allerlei zaken die komen kijken bij het ouderschap van een kind met een verstandelijke beperking. 

Intro afbeelding voor artikel: Marinus van den Brink
Mijn verhaal
Mijn verhaal

Graag delen wij verhalen van mensen die staan rondom een broer, zus of kind met een beperking.
Ook jouw verhaal delen? Laat het ons weten en neem contact op met Sien door te mailen naar info@sien.nl.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!