Team en bestuur

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik

De medewerkers van Belangenvereniging Sien hebben een groot hart voor mensen met een beperking. Met wie heb je contact? Graag stellen wij het team en de bestuursleden aan je voor. Samen met de leden zijn wij het gezicht van Sien.

Bestuurslid (voorzitter)

Ine Woudstra is per 1 januari 2024 voorzitter van Sien. Haar drive en motivatie  maken dat zij doet wat zij doet. ‘Want ik ben in de gelukkige omstandigheden dat al mijn werk, betaald én onbetaald, voortkomt uit mijn sterke behoefte om mijzelf in te zetten voor anderen, voor wie geldt dat het leven nét wat meer uitdagingen heeft, dan voor mijzelf.’ Ine is werkzaam bij Bartiméus als accountmanager. Daarnaast is zij voorzitter van Stichting Borderline en voorzitter van BovenJan. ‘De belangen die Sien behartigt, dat raakt aan mijn overtuigingen, aan mijn werk bij Bartiméus, én aan mijn werk als mentor van een prachtige, temperamentvolle Italiaanse dame die een verstandelijke beperking heeft. Samen met mij kan zij de wereld wel aan en dat is prachtig om te zien.’

Intro afbeelding voor artikel: Ine Woudstra
 Bestuurslid

Wim Dunsbergen is gehuwd, vader van 6 kinderen, waarvan de jongste dochter het syndroom van Down heeft, en opa van 8 kleinkinderen. Sinds zijn jeugd is hij maatschappelijk actief binnen de kerk en andere maatschappelijke organisaties. Openheid, interactie, voortdurende ontwikkeling, samenwerken en vertrouwen (geven) spelen een belangrijke rol. Met zijn ruime bestuurlijke ervaring denkt hij een zinvolle bijdrage te aan de strategie en beleidskeuzes van Sien. Het belang van de mensen met een beperking en hun naasten is voor hem leidend. Wim zit sinds juli 2022 in het bestuur van Sien.

Intro afbeelding voor artikel: Wim Dunsbergen
Bestuurslid (secretaris)

Brenda van Zeeland is de secretaris van het bestuur van Sien. Daarnaast is zij ook werkzaam als innovatie coördinator bij de innovatie-fabriek. Ze is ontwapenend in de communicatie en gaat graag uitdagingen aan. Ze is deskundige op het gebied van zorg en innovatie. Na 27 jaar zorgmanager geweest te zijn in de gehandicaptenzorg, weet ze als geen ander hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Brenda woont in Strijen (Zuid-Holland) met partner Wilco en een hondje. Ze is mentor van een jongeman met een verstandelijke beperking. Vakanties vieren in het buitenland is een zeer grote hobby waarbij ze graag duikt.

Intro afbeelding voor artikel: Brenda van Zeeland
Bestuurslid (penningmeester)

Cees van den Brekel heeft in de afgelopen 35 jaar gewerkt in de informatietechnologie. Zijn expertise ligt in de financiële en bankensector. Vanuit die hoedanigheid is hij een tiental jaren geleden in aanraking gekomen met de (gehandicapten)zorg. Als penningmeester probeert hij sinds 2020 inzage te verschaffen in de financiële consequenties van de verdere ontwikkeling van Sien, om daar optimaal op te kunnen sturen. Hij is getrouwd met Marieke, heeft twee dochters en woont in Weelde in België.

Intro afbeelding voor artikel: Cees van den Brekel
Bestuurslid 

Ook Annemarie Bax is sinds 2020 algemeen bestuurslid bij Sien. Zij werkt als HR-manager bij Profila Zorg in Houten. Dat is een stichting die mensen met een verstandelijke beperking en andere hulpvragen ondersteunt. In haar vrije tijd draagt ze graag een steentje bij aan dit bestuur. Om te doen waar Sien voor staat: mensen helpen bij het omgaan met verstandelijke beperkingen en het benutten van kansen. Ze gelooft: `Als we allemaal kunnen zijn wie we zijn, zijn we uiteindelijk allemaal even bijzonder!’

Intro afbeelding voor artikel: Annemarie Bax
Bureauhoofd

Nicoline werkt sinds 2020 als Bureauhoofd bij Sien. Zij houdt zich in deze functie onder andere bezig met de dagelijkse leiding van de werkorganisatie, het beleid, de financiën en natuurlijk de belangenbehartiging van Sien. Ze geniet enorm van haar werk bij Sien. Sien’s slogan: `Ik ben anders net als jij. Jij bent anders net als ik’ verwoordt volgens haar mooi, hoe we als mensen naar anderen en naar onszelf mogen kijken. Wat ze ook waardevol vindt, is dat het christelijk geloof een inspiratiebron is voor Sien. Haar droom is dat onze maatschappij en de politiek de belangen van mensen met een beperking altijd én automatisch mee gaan nemen. Voordat Nicoline bij Sien kwam, werkte ze dertien jaar in verschillende functies bij Het Oranje Kruis. Daarvoor was ze vijftien jaar werkzaam in het zorgonderwijs. Nicoline is getrouwd en moeder van twee kinderen.

Nicoline Versluys
Consulent

Jolanda werkt vanaf 2006 als consulent bij Belangenvereniging Sien. Ze heeft veel kennis van allerlei regelingen in de zorg. Jolanda vindt het leuk om hiermee ouders te ondersteunen en versterken, zowel bij persoonlijke vragen als tijdens cursussen. Belangrijk vindt ze aan te sluiten bij de belangen van ieder individu. Jolanda is getrouwd en moeder van drie uitwonende kinderen. Naast haar werk is zij betrokken bij een project in de sloppenwijk van Mombasa en actief als buurtbemiddelaar.

   

Intro afbeelding voor artikel: Jolanda den Hartog
Secretaresse

Mirjam den Oudsten ontzorgt haar collegae achter de schermen op secretarieel gebied. Dat geen dag hetzelfde is maakt het werk boeiend en uitdagend. Onmisbare ingrediënten daarbij zijn loyaliteit, collegialiteit en humor. Mirjam creëert graag enige structuur en wat gezelligheid om zich heen. In haar contacten zijn zorgvuldigheid, betrouwbaarheid en persoonlijke aandacht belangrijk. Werken voor deze waardevolle doelgroep stemt haar dankbaar! Mirjam den Oudsten werkt sinds 2006 voor de vereniging. 

Intro afbeelding voor artikel: Mirjam den Oudsten

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!