Sien actueel

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik

Goed nieuws! Dit voorjaar organiseren we een Sien-event, waar iedereen welkom is! We zien er erg naar uit jullie weer te zien. Het wordt een bijeenkomst waarop we elkaar kunnen ontmoeten en waar ook veel te leren en te ontdekken valt.  

Het thema is ‘Een leven lang zorgen’. Want als je ouder, broer, zus of kind bent van iemand met een verstandelijke beperking houdt het zorgen nooit op. In de workshops op deze dag komen alle fases van het leven aan bod. Rond de meerderjarigheid bijvoorbeeld spelen veel thema’s. Maar er zijn ook workshops over de fase van het ouder worden. Hoe ga je hiermee om? En wat als je zelf niet meer zo betrokken kunt zijn? Het aanbod is zo gevarieerd, dat iedereen een programma kan samenstellen dat passend is.  

Wil je meer informatie over het Sien-event of wil je je aanmelden? Klik dan op de onderstaande knop. 

Meer informatie en aanmelden 

We zien je graag op19 april!

Intro afbeelding voor artikel: Sien-event voor iedereen: Een leven lang zorgen

Heb jij de wens om een deel van je tijd zinvol te besteden en echt van betekenis te zijn? Dan is dit je kans!
Belangenvereniging Sien is op zoek naar een enthousiaste, gedreven vrijwilligers. Zowel voor haar werkgroep KVBO (normaal begaafde kinderen van ouders met een verstandelijke beperking) als voor SienEigenwijs (supportouders / supportbrussen).
Wil je lezen wat we nog meer te bieden hebben en bepalen of dit iets voor je is? Lees dan hier verder.

Intro afbeelding voor artikel: Gezocht: vrijwilligers Sien

“Eigenlijk kunnen mijn ouders het niet meer aan, maar ze doen het toch.” Vertelt Annelies in de Leeuwarder Courant. De intensievere zorg komt steeds meer in de knel. Vorige week werden we gebeld door de Leeuwarder Courant. We vertelden dat we ons hierover grote zorgen maken en dat we dit hebben aangekaart bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Lees het krantenartikel met daarin onze reactie. 

 

Intro afbeelding voor artikel: 'Eigenlijk kunnen mijn ouders het niet meer aan, maar ze doen het toch'

In januari heeft 2CU samen met Sien en nog een aantal belangenorganisaties een brandbrief gestuurd naar de Tweede Kamer voor een oplossing voor de schrijnende tekorten op medicatie: "Kunt u zich voorstellen dat uw kind 100% afhankelijk is van een specifiek medicijn? En dat het er van de één op de andere dag ‘gewoon’ niet meer is. De apotheker vertelt u dat het volledig onduidelijk is wanneer de medicatie weer leverbaar is en dat er helaas ook geen goed alternatief is op het moment.
Ouders van deze kwetsbare kinderen (18-/18+) zijn absoluut wanhopig en rijden naar onze buurlanden toe om de medicatie daar te halen met alle risico’s van dien."

Lees hier de brief.

Intro afbeelding voor artikel: Brandbrief Tweede Kamer medicatietekort

Heb jij een ouder met een (licht) verstandelijke beperking? En ben je 16 jaar of ouder? Dan zijn wij opzoek naar jou om onze adviesraad te versterken. Het Trimbos-instituut zet zich samen met de Denktank KVBO in voor betere ondersteuning en meer aandacht voor kinderen van ouders met een (licht) verstandelijke beperking.

Aankomend jaar gaan we een website maken voor de (volwassen) kinderen en professionals. Daarnaast gaan we materialen maken die professionals helpen in de ondersteuning van de kinderen. We willen graag samen met het Trimbos-instituut twee adviesraden opzetten: een adviesraad voor jongeren en jongvolwassenen van 16 t/m 25 jaar en een adviesraad voor volwassenen van 25 jaar en ouder.

Intro afbeelding voor artikel: Heb jij een ouder met een (licht) verstandelijke beperking? Denk met ons mee

Lid van Sien? Misschien vergoedt jouw verzekeraar het lidmaatschap!

Verschillende zorgverzekeraars vergoeden de kosten van het lidmaatschap van een patiëntenorganisatie zoals Sien. Dit doen zorgverzekeraars onder andere als patiëntenorganisaties zijn aangesloten bij koepelorganisatie Ieder(in).

Op www.zorgwijzer.nl en op de de website van Ieder(in) vind je een overzicht van zorgverzekeraars die het lidmaatschap vergoeden. In sommige gevallen vraagt jouw zorgverzekering om een bewijs van lidmaatschap van Ieder(in). Zodra deze beschikbaar is voor 2023, wordt die hier geplaatst.

Intro afbeelding voor artikel: Vergoeding lidmaatschap Sien 2023

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!