Sien actueel

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik

Met veel plezier en dankbaarheid stellen wij Ine Woudstra voor als de nieuwe voorzitter van Belangenvereniging Sien. Ine volgt Karolien Pouwels - Koopman op.

Ine zegt: ‘Mijn drive en motivatie die maken dat ik doe wat ik doe. Want ik ben in de gelukkige omstandigheden dat al mijn werk, betaald én onbetaald, voortkomt uit mijn sterke behoefte om mijzelf in te zetten voor anderen, voor wie geldt dat het leven nét wat meer uitdagingen heeft, dan voor mijzelf.’

Intro afbeelding voor artikel: Nieuwe voorzitter Sien

Wettelijke vertegenwoordigers van mensen met een verstandelijke beperking hebben sinds de start van DigiD geen beheer over het DigiD-account van hun vertegenwoordigde. Daardoor kunnen zaken als administratie, financiën en medische dossiers niet digitaal opgepakt worden. Al jaren vragen EMB Nederland, KansPlus, Sien, Dit Koningskind en de LFB hier aandacht voor. In 2017 verscheen het rapport “Hoezo MIJNOverheid” van de Nationale Ombudsman, waarin duidelijk werd gesteld dat digitale toegang tot de Overheid niet goed was geregeld.

Intro afbeelding voor artikel: Nationale Ombudsman: Digitale toegang tot de Overheid niet goed geregeld voor wettelijk vertegenwoordigers

In Kaart is het register voor mensen met o.a. een verstandelijke beperking. Hier vertelt projectleider Franca Leeuwis over wat In Kaart doet, waarom u mee zou willen doen en deelt ze tussentijdse resultaten. In Kaart en Sien bieden een kennismakingsactie aan, waarbij u 30 euro korting krijgt op een jaar lidmaatschap bij Sien als u meedoet met In Kaart. Zo werken we samen aan een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking.

Intro afbeelding voor artikel: In Kaart is meehelpen aan een goed leven voor mensen met beperkingen

Het toegankelijk maken van overheidswebsites en -apps verloopt te langzaam. Daardoor kunnen veel mensen met een beperking, psychische kwetsbaarheid en ouderen hun zaken met de overheid niet zelfstandig regelen. 

Op 23 september was het 3 jaar geleden dat het Besluit Digitale Toegankelijkheid overheid in werking trad. Sinds die tijd moeten overheden verplicht en aantoonbaar werken aan het toegankelijk maken van hun websites. 

Elke jaar maakt Bureau 200 OK een analyse van de stand van zaken van de toegankelijkheid van de overheidswebsites. Dit jaar laat een zeer zorgelijke uitkomst zien: slechts 3% van de websites is volledig toegankelijk en 18% gedeeltelijk.

Lees hier de monitor. 

Intro afbeelding voor artikel: Slechts 3% van de overheidswebsites toegankelijk

Op deze verzamelpagina tref je een overzicht aan van de belangrijkste informatie over corona en wat dit betekent voor mensen met een beperking en hun familie.
Daarnaast vind je hier ook ervaringsverhalen van familieleden.

Vaccinatie

Vanaf 2 oktober nieuwe ronde coronaprik. Lees hier meer.

Intro afbeelding voor artikel: Vanaf 2 oktober: nieuwe ronde coronaprik

Voorzitter gezocht!

Draag jij onze nieuwe voorzitter aan? Dan krijg jij van ons een diner voor twee in een restaurant waar mensen met beperking werken!
We zoeken iemand die het leuk vindt om samen te werken in een team, gemakkelijk het initiatief neemt en graag een betekenisvolle vrijwilligersfunctie vervult. Kortom: we zijn op zoek naar de nieuwe voorzitter van het bestuur van onze belangenvereniging! 

Intro afbeelding voor artikel: Gezocht: Nieuwe voorzitter voor Sien

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!