Vacature: Projectleider (12–15 uur per week, t/m eind 2026)
- Gegevens
Voor een betekenisvol maatschappelijk relevant project, ‘de Kracht van gez(S)ien worden’, binnen SIEN.
Wij zoeken een enthousiaste en daadkrachtige projectleider die aan de slag wil met het mooie KOVB-project dat zich richt op lotgenotencontact en deskundigheidsbevordering voor kinderen van ouders met een verstandelijke beperking (KOVB). De functie is mogelijk geworden dankzij een toegekende subsidie en loopt tot eind 2026.
Digitalisering in de zorg moet toegankelijk zijn voor iedereen
- Gegevens
Digitalisering in de zorg biedt veel kansen, maar moet wel toegankelijk zijn voor iedereen. Hier is nog te weinig aandacht voor. Daarom roept het GebruikersNetwerk Digitale Inclusie - waar Sien lid van is - de Tweede Kamer op om digitale toegankelijkheid wettelijk te regelen. Op 10 april debatteert de Kamer over digitalisering in de zorg.
Dit is de kwestie – Reactie Sien
- Gegevens
De EO heeft aandacht gegeven aan het onderwerp KOVB (kinderen van ouders met een verstandelijke beperking) in een uitzending van ‘Dit is de kwestie’. Daar zijn we ontzettend blij mee en we vullen graag aan hoe belangrijk het is om er voor de kinderen te zijn die in deze situatie opgroeien.
Brief Tweede Kamer over ongelijke behandeling in langdurige zorg
- Gegevens
Op 13 februari 2025 debatteerde de Tweede Kamer over langdurige zorg. Samen met onze koepelorganisatie Ieder(in) en een aantal collega organisatie, hebben we hiervoor stevige input gegeven.
Versnel digitaal toegankelijk maken van de overheid
- Gegevens
Op 23 januari debatteert de Tweede Kamercommissie Digitale Zaken met Staatssecretaris Szabó over digitale inclusie. Het GebruikersNetwerk Digitale Inclusie benadrukt het belang van het versneld toegankelijk maken van overheidswebsites en –apps voor de 4,5 miljoen Nederlanders met een beperking of (psychische) kwetsbaarheid. Ondanks het Besluit Digitale Toegankelijkheid Overheid (BDTO) uit 2018 is slechts 6 procent van de overheidswebsites en -apps volledig toegankelijk. Dit heeft uitsluiting van mensen met een beperking van essentiële dienstverlening tot gevolg.
Kerstcolumn Wim Daniëls
- Gegevens
Een paar jaar geleden moest ik eens een voordracht geven voor Sien. Dat was geen tante Sien, die ik trouwens ook niet heb, maar de belangenvereniging Sien voor mensen met een verstandelijke beperking.
Toen ik de zaal binnenkwam waar de voordracht gegeven moest worden, zag ik dat Sien op een groot scherm haar nieuwe slogan had geprojecteerd. Het was een zin die afgedrukt stond op een T-shirt dat gedragen werd door een jongen met het syndroom van Down. Ik las de slogan en dacht meteen: wow, dit is het. Als iedereen deze zin in ere houdt of als lijfspreuk heeft, dan komt het heel snel goed met de wereld.