Sien actueel

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik

Hier vind je een agenda van aangepaste kerkdiensten voor mensen met een beperking.

Op dinsdagavond 16 september organiseerden we ons eerste webinar. Een nieuwe manier om onze achterban in deze coronatijd te informeren. Notaris Johnny Zandvoort van Vechtstede Notarissen vertelde aan veertig(!) deelnemers de belangrijkste zaken rondom erfrecht rondom een kind met een verstandelijke beperking.

Intro afbeelding voor artikel: Eerste webinar Sien succesvol!

We krijgen regelmatig vragen over corona en wat dit betekent voor mensen met een beperking en hun familie. Op deze verzamelpagina tref je een overzicht aan van de belangrijkste informatie. Daarnaast vind je hier ook ervaringsverhalen van familieleden.

Intro afbeelding voor artikel: Coronanieuws

Gezocht: enthousiaste penningmeester

Altijd al eens aan het stuur willen zitten van een organisatie die ertoe doet? Dan is dit je kans! Belangenvereniging Sien is op zoek naar een nieuwe penningmeester. 

Intro afbeelding voor artikel: Gezocht: bestuursleden

Onze consulent Jolanda heeft een mooi en herkenbaar blog geschreven over 'corona en maximale verbondenheid'. Het is gepubliceerd door de Koepel Adviesraden Sociaal Domein. Jolanda eindigt haar blog met het pleidooi: `Laten we met elkaar op zoek gaan naar een samenleving waarin ieder gezien en gehoord wordt en gezocht wordt naar maximale verbondenheid!' Haar hele blog lezen? Klik op deze link.

Intro afbeelding voor artikel: Blog - Corona en verbondenheid

Ik mag van mijn ouders vast niet noemen hoe oud ze zijn 😉, maar zeker is dat ze qua leeftijd in de coronarisicogroep vallen. En tóch hebben ze ervoor gekozen om de zorg voor hun gehandicapte zoon Michiel weer dagelijks op zich te nemen door hem in maart naar huis te halen.  

Intro afbeelding voor artikel: Ode aan mijn ouders

‘Mijn zorgen zijn niet voorbij’

In onze laatste nieuwsbrief schreven wij dat wij blij waren met de versoepeling van de bezoekregeling. Een aantal leden reageerden dat dit inderdaad fijn is, maar dat de zorgen daarmee niet voorbij zijn. Graag delen we het verhaal van een van onze leden met jullie. Vanuit privacyoverwegingen geven we zijn naam niet weer, maar deze is wel bekend bij ons.

Intro afbeelding voor artikel: ‘Mijn zorgen zijn niet voorbij’
Mijn verhaal
Mijn verhaal

Graag delen wij verhalen van mensen die staan rondom een broer, zus of kind met een beperking.
Ook jouw verhaal delen? Laat het ons weten en neem contact op met Sien door te mailen naar info@sien.nl.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!