Sien actueel

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik

Hier vind je een agenda van aangepaste kerkdiensten voor mensen met een beperking.

Op 13 november 2019 jongstleden was er de Inspiratiemarkt Wonen in Huis ter Heide. Het was een mooie bijeenkomst met heel veel belangstelling voor de workshops. Ouders waren echt blij met de informatie. Ook de mogelijkheid om zorgaanbieders te spreken op de markt werd erg gewaardeerd. Het was een fijne bijeenkomst. 

Intro afbeelding voor artikel: Inspiratiemarkt Sien: veel waardering

Wordt jouw kind met een beperking 18 en woon jij in de omgeving van Houten?

Intro afbeelding voor artikel: Sien in Houten

Volgend jaar februari organiseren wij i.s.m. met KansPlus regionale bijeenkomsten voor VG-belangenbehartigers. Ter voorbereiding willen we in de regio’s een voorbereidende bespreking organiseren, waarbij de volgende onderwerpen besproken kunnen worden:

Intro afbeelding voor artikel: Regionale bijeenkomsten voor VG belangenbehartigers

Onze collega-oudervereniging KansPlus werkt aan een vernieuwde Richtlijn Palliatieve Zorg. De zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en hun naasten in de laatste levensfase kan en moet beter. Maar hoe?

Intro afbeelding voor artikel: Oproep: denk mee

Nieuwe richtlijn ‘Probleemgedrag bij volwassenen met een verstandelijke beperking’ verschenen

Eind september is de nieuwe multidisciplinaire richtlijn ‘Probleemgedrag bij volwassenen met een verstandelijke beperking’ verschenen. Bij de ontwikkeling van de richtlijn waren 12 beroepsverenigingen en twee belangenverenigingen voor mensen met een verstandelijke beperking (VB) betrokken. De richtlijnontwikkeling is gesubsidieerd door het Ministerie van VWS. Doel van de richtlijn is de kwaliteit van leven bij volwassenen met een VB en naastbetrokkenen te verbeteren en hun last en lijden te verminderen.

Intro afbeelding voor artikel: Richtlijn rondom probleemgedrag

Er komt een tijdelijke experimenteerwet om te kijken hoe verkiezingen meer toegankelijk kunnen worden gemaakt. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft momenteel een internetconsultatie geopend over de tijdelijke experimenteerwet nieuwe stembiljetten.

Een belangrijk onderwerp voor Sien en ook voor onze koepelorganisatie Ieder(in). Ieder(in) heeft namens de aangesloten organiasaties een reactie verzonden naar het ministerie van Binnenlandse Zaken op deze consultatie. 

Intro afbeelding voor artikel: Reactie op experimenteerwet nieuwe stembiljetten
Mijn verhaal
Mijn verhaal

Graag delen wij verhalen van mensen die staan rondom een broer, zus of kind met een beperking.
Ook jouw verhaal delen? Laat het ons weten en neem contact op met Sien door te mailen naar info@sien.nl.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!