Ruimte voor iedereen in uw kerk

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik
Afbeelding bij het artikel Ruimte voor iedereen in uw kerk

Heeft uw kerk leden met een verstandelijke beperking? Of leden die voor iemand met een verstandelijke beperking zorgen? Of wilt u een inclusievere kerk worden, maar weet u nog niet hoe? Dan bent u bij Sien aan het juiste adres. Samen met u zetten we ons graag in voor deze kostbare, kwetsbare mensen en hun netwerk.

Kijk hier als je op zoek bent naar informatie over aangepaste kerkdiensten voor mensen met een beperking.

 

Wie zijn wij?

Sien is een christelijke vereniging die al ruim 65 jaar opkomt voor de belangen van mensen met een verstandelijke beperking. Wij geloven dat zij waardevol zijn in Gods ogen en streven ernaar dat (steeds meer) mensen, organisaties en kerken om hen heen dit ook zien.

Wat doet Sien?

Ouders, broers, zussen en kinderen van mensen met een verstandelijke beperking hebben het vaak niet makkelijk. Ze worstelen met thema’s als: intensieve zorg, omgaan met tijd, ingewikkelde regelgeving en nog veel meer. Sien is er voor hen op de volgende manieren:

  • Informeren: we geven persoonlijk advies en delen de laatste ontwikkelingen via deze website, onze nieuwsbrieven en social media.
  • Ontmoeten: we organiseren (lotgenoten)bijeenkomsten over relevante thema’s.
  • Beïnvloeden: op de signalen die we krijgen van onze achterban ondernemen we actie richting politici en beleidsmakers in de zorg.

Zo bieden we mensen met een verstandelijke beperking en hun familie een onmisbaar steuntje in de rug. Maar ook als kerk kunt u bijdragen aan een volwaardig leven voor mensen met een verstandelijke beperking. Helpt u mee?

Wat kunt u doen?

  • Mensen met een verstandelijke beperking een mooie, eigen plek geven in uw gemeente, door een (meer) inclusieve kerk te worden.
  • Het werk van Sien ondersteunen door een gift over te maken, een collecte voor ons werk te houden en/of lid van Sien te worden.


Een meer inclusieve kerk worden

‘Inclusie’ betekent dat mensen met een verstandelijke beperking gewoon meedoen in de samenleving, in de kerk. Ze worden gezien en horen er helemaal bij. Is dat ook al zo binnen uw kerk? Als uw antwoord hierop is: ‘Nee’ of ‘Een klein beetje’, dan dagen we u uit om een of meer stappen te zetten. U hoeft daarbij echt niet aan grote, tijdsintensieve activiteiten te denken. We geven u graag een aantal tips.

Tips voor meer inclusie

 

Steun het werk van Sien

Voor ons werk zijn we voornamelijk afhankelijk van giften. We willen uw kerk vragen het werk van Sien te ondersteunen. Dat kan op de volgende manieren:

1. Online een gift overmaken

Pagina 1 van 2
Ja, ik steun Belangenvereniging Sien en geef toestemming om het volgende bedrag af te schrijven:
Ongeldige invoer

Ongeldige invoer


U heeft niet aangegeven Hoe vaak u het NFS wilt steunen


Betaalmethode

 
Mijn gegevens
Ongeldige invoer

Voorletter(s)(*)
Ongeldige invoer

Voornaam(*)
Ongeldige invoer

Tussenvoegsel
Ongeldige invoer

Achternaam(*)
U heeft uw achternaam niet opgegeven!


Straat(*)
U heeft geen straat opgegeven!

Huisnummer(*)
U heeft geen huisnummer opgegeven!

Toevoeging
U heeft geen toevoeging opgegeven!

Postcode(*)
U heeft geen (geldige) postcode opgegeven!

Plaats(*)
U heeft geen plaats naam opgegeven!


Telefoon
U heeft geen telefoon nummer opgegeven!

E-mail(*)
U heeft geen (geldig) e-mail adres opgegeven!


Rekeningnummer(*)
Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

U dient akkoord te gaan met ons privacystatement

Totaal
€0,00

2. Een collecte tijdens jullie dienst

Wilt u een collecte tijdens de dienst houden? Dat waarderen we enorm! U kunt desgewenst gebruik maken van de volgende materialen:

U kunt de collecteopbrengst online overmaken via het formulier hierboven of zelf overboeken op rekeningnummer NL72 RABO 0140 3993 72 ten name van Belangenvereniging Sien o.v.v. Collecte.

3. Word lid van Sien

Uw kerk kan natuurlijk ook lid worden van Sien voor € 39,- per jaar. Bekijk alle voordelen en meld uw gemeente aan.


Hartelijk dank voor uw betrokkenheid. Samen bieden we mensen met een verstandelijke beperking een volwaardige plek in kerk en maatschappij!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!