Sien actueel-Agenda

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik

Datum: 15-04-2024

Ook in 2024 organiseren we opnieuw een aantal webinars samen met Dit Koningskind, EMB Nederland, KansPlus en 2CU.

Stop met zorgen, begin bij jezelf
Een moeder van een zorgintensief kind die pleit dat je niet jouw kind bovenaan moet zetten. Huh, hoe zit dat?

Op maandag 15 april van 20.00 uur tot 21.30 uur.

In dit webinar zal Swetlana jou uitdagen en prikkelen om anders te laten kijken naar jezelf. Dat doet ze door te spreken over haar innerlijke strijd als moeder van een zorgintensief kind. In 2008 krijgt haar toen tweejarige gezonde dochter uit het niets een lawine van epileptische aanvallen. Binnen enkele maanden stopt ze met praten en raakt ze zwaar verstandelijk beperkt. Voor Swetlana komt alles tot stilstand: carrière, relatie, sociale leven en tijd voor haarzelf.

Met haar verhaal geeft ze je inzichten hoe je jezelf op nummer 1 kunt zetten en waarom dat zo belangrijk is. Juist als je moeder bent.

Kosten
Het webinar is gratis voor leden / donateurs van 2CU, Dit Koningskind, EMB Nederland, KansPlus en Sien. Als je geen lid bent, betaal je € 5,-.

Aanmelden 

https://www.ditkoningskind.nl/agenda/stop-met-zorgen-begin-bij-jezelf/

 

Locatie: Houten
Datum: 16-04-2024

Op 16 april organiseert Belangenvereniging Sien samen met Steunpunt Mantelzorg Houten een bijeenkomst over Wonen in het kader van Je kind wordt 18, wat moet je regelen?

Elk jaar organiseren Belangenvereniging Sien en Steunpunt Mantelzorg Houten van ‘van Houten&co’ een aantal bijeenkomsten over verschillende thema’s die spelen rondom de meerderjarigheid van je kind met een beperking. Deze bijeenkomsten worden gehouden in Huis van Houten (boven de bibliotheek aan het Onderdoor) op de eerste verdieping van 19.30 tot 22.00 uur.

Deze bijeenkomsten zijn speciaal bedoeld voor inwoners van Houten. Maar als je in de buurt woont en er ook graag bij wilt zijn, meld je dan gerust aan. Als er plek is, ben je van harte welkom.

Intro afbeelding voor artikel: Bijeenkomst  Wonen 18+ - Houten
Locatie: online
Datum: 16-04-2024

Wil je meedenken? Twee keer per jaar komt de denktank ouders online bij elkaar.

We kijken aan welke thema’s behoefte is. Of Sien dat wel of niet zelf kan bieden en wat opgepakt kan worden. Of hoe dit anders opgepakt kan worden. En er wordt teruggekeken of opgepakte zaken ook aansluiten bij de wens en behoefte.

Tevens worden leden van de denktank geraadpleegd op vraagstukken (die bij Sien binnenkomen).

In 2021 is de denktank ouders gestart. 

Een plek om met elkaar na te denken over specifieke vragen en behoeften van ouders met een kind met een verstandelijke beperking.

Op 16 april 2024 komen we weer online bij elkaar van 20.00 - 21.30 uur.

Wil je ook meedenken en of heb je vragen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Intro afbeelding voor artikel: Denktank Ouders
Locatie: Online
Datum: 21-04-2024

De komende maanden worden weer verschillenden kerkdiensten georganiseerd door en voor mensen met een verstandelijke beperking. 
Zie agenda kerkdiensten.

Locatie: Online
Datum: 19-05-2024

Op 19 mei 2024 te zien tijdens de Pinksterconferentie van Opwekking in Biddinghuizen.

Wat als je leven ineens een wending krijgt die je niet zag aankomen? Christiaan Jelsma hoorde van de arts kort na de geboorte, dat zijn zoontje verdacht werd van het Downsyndroom. Over het proces dat volgde maakte hij de ontroerende kleinkunst, cabaretvoorstelling De Verdenking. Over afscheid nemen van een verwachting.

'Een indrukwekkende voorstelling met een lach en een traan. Wat mooi dat je je zo kwetsbaar opstelt en open en eerlijk het verhaal vertelt'

'De solo ontroert, is hilarisch en heeft me echt geraakt, top!'

'Mooie thema's snijd je aan. Rauw, invoelbaar en toch niet zo vaak uitgesproken. Ik denk dat je ruimte creëert voor het gesprek.'

Tijdens Opwekking speelt Christiaan een verkorte versie van de Verdenking. Deze is te zien in de Bijzondere Mensentent op zondag 19 mei van 19.45 - 20.45. De voorstelling is voor bezoekers van Opwekking gratis te bezoeken. Het is niet nodig om kaartjes te bestellen. Vol = vol. Deze voorstelling wordt aangeboden door Profilazorggroep, Dit Koningskind en Belangenvereniging Sien.

Ook in andere plaatsen er zijn voorstellingen. Als lezers van onze nieuwsbrief en als lid of donateur van Sien krijg je korting met de kortingscode VOORDEEL24
Ipv 21.50 euro kost een ticket dan 18,95 euro, drankje na afloop is inbegrepen.

Tickets zijn te bestellen via: De Verdenking - Christiaan Jelsma - truetickets.nl

 

Intro afbeelding voor artikel: De Verdenking: voorstelling van Christiaan Jelsma

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!