Sien actueel-Agenda

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik

Locatie: Ede
Datum: 14-09-2022

Onderwijsinstelling CHE en belangenvereniging Sien lanceren in september opnieuw de masterclass Perspectief van het kind over de positie van kinderen die opgroeien in een gezin met verstandelijk beperkte ouders. Een vergeten groep, die de vaak heftige problemen achter de voordeur lang weet te verbergen.

Nieuwe opleiding
De training 'Perspectief van het kind' duurt twee dagen. In de masterclass ontdekken hulpverleners tegen welke problemen kinderen in deze gezinnen aanlopen en welke gevolgen dat voor de ontwikkeling van het kind heeft. Ook leren ze om een vertrouwensrelatie met het kind en de ouders op te bouwen en krijgen ze praktische handvatten om deze kwetsbare kinderen te ondersteunen en te begeleiden.

Interesse? Meld je hier aan.

Intro afbeelding voor artikel: Masterclass Perspectief van het kind
Locatie: Houten
Datum: 20-09-2022

Op 20september organiseert Belangenvereniging Sien samen met Steunpunt Mantelzorg Houten een bijeenkomst voor ouders over werk en dagbesteding. 

In 2022 organiseren Belangenvereniging Sien en Steunpunt Mantelzorg Houten van ‘van Houten&co’ een aantal bijeenkomsten over thema’s rondom de meerderjarigheid van je kind met een beperking. Deze bijeenkomsten worden gehouden in Huis van Houten (boven de bibliotheek aan het Onderdoor) op de eerste verdieping van 19.30 tot 21.00 uur.

Intro afbeelding voor artikel: Bijeenkomst 18+ werk en dagbesteding voor inwoners Houten
Locatie: online
Datum: 26-09-2022

Op 26 september organiseren we van 20.00 - 21.00 uur een online Meet & Greet met als thema ‘Zinvol leven’.
Willen we dat niet allemaal? Maar wat is zinvol? Wat als blijkt dat je kind een beperking heeft. Heeft dat je kijk op een zinvol leven beïnvloed?

Wil je graag ook eens met andere ouders/verwanten ervaringen uitwisselen over een bepaald onderwerp? Dat kan! Ook is er iemand namens Sien aanwezig die persoonlijk inhoudelijk verbonden is met dit onderwerp.

Gabriël Anthonio is hoogleraar aan de Rijksuniversiteit van Groningen. In het hele land geeft hij masterclasses en lezingen over ‘Persoonlijk en Waarden gedreven Leiderschap’. Zijn zoon Mahil heeft een verstandelijke beperking en autisme en is een grote inspiratiebron. ‘Hij is de slijpsteen van mijn ziel’ zegt hij. Gabriël Anthonio, ambassadeur van Sien, is bij deze avond aanwezig om hierover (ook vanuit zijn eigen ervaring) met jullie in gesprek te gaan.

Aanmelden voor deze Meet & Greet kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Intro afbeelding voor artikel: Meet & Greet: Zinvol leven o.l.v. Gabriël Anthonio
Locatie: Online
Datum: 13-10-2022

Op 13 oktober organiseren we een informatieavond in samenwerking met Sien en Rianne van Dijken, arts VG

Voor de meeste mensen met een beperking breekt een keer de tijd aan dat ouder worden een rol gaat spelen in zijn/haar leven en daarmee in het leven van hun ouders, broers en zussen of anderen die verantwoordelijk zijn voor de zorg. Er kunnen veranderingen komen in de mobiliteit, beschikbare energie, verschil in draagkracht en draaglast. Kortom, uw kind/broer of zus veranderd. Welke processen spelen hierin een rol? Wat is dan belangrijk in de ondersteuning, hoe kijk je samen naar de toekomst? Dit zijn vragen waar Rianne van Dijken (arts) met jullie bij stil wil staan en wil voorzien van informatie.

Als je nu al vragen hebt, stel ze gerust: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dan neemt Rianne van Dijken die graag mee in de voorbereiding op het webinar.
Maar ook tijdens de webinar zal er alle gelegenheid zijn om met je van gedachten te wisselen.

Aanmelden
Iets voor jou? Meld je hier aan voor dit webinar. Wil je meer informatie, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Het webinar vindt plaats op 13 oktober van 20.00 - 21.30 uur.

Voor leden van Sien en Dit Koningskind is het webinar gratis. Niet-leden betalen € 5,- . 

Intro afbeelding voor artikel: Webinar “Ouder worden met een beperking”
Locatie: Houten
Datum: 15-10-2022

Van harte welkom op 15 oktober 2022 op de lotgenotenbijeenkomst voor volwassen met ouders met een verstandelijke beperking. Het thema is op dit moment nog niet bekend. De bijeenkomst vindt plaats in Houten.

Intro afbeelding voor artikel: Lotgenotendag KVBO