Sien actueel-Agenda

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik

Hier vind je een agenda van aangepaste kerkdiensten voor mensen met een beperking.

Locatie: Ede
Datum: 22-09-2021

Onderwijsinstelling CHE en belangenvereniging Sien lanceren in september een nieuwe masterclass over problemen van kinderen die opgroeien in een gezin met verstandelijk beperkte ouders. Een vergeten groep, die de vaak heftige problemen achter de voordeur lang weet te verbergen.

Nieuwe opleiding
De training 'Perspectief van het kind' duurt twee dagen. In de masterclass ontdekken hulpverleners tegen welke problemen kinderen in deze gezinnen aanlopen en welke gevolgen dat voor de ontwikkeling van het kind heeft. Ook leren ze om een vertrouwensrelatie met het kind en de ouders op te bouwen en krijgen ze praktische handvatten om deze kwetsbare kinderen te ondersteunen en te begeleiden.

Interesse? Meld je nu aan!

Intro afbeelding voor artikel: Masterclass Perspectief van het kind
Locatie: Houten
Datum: 27-09-2021

Op maandagavond 27 september van 20.00 - 21.30 uur vertoont Steunpunt Mantelzorg in Houten de voorstelling 'Lastige ouders'. Ook leden en belangstellenden van Belangenvereniging Sien zijn van harte welkom!

In 'Lastige Ouders' nemen actrice Marike van Weelden en theatermaker Pieter Tiddens je mee in hoe het is om met een kind te leven dat voortdurende zorg nodig heeft. Een persoonlijk verhaal over hoe groot liefde en geluk kunnen zijn.

'Lastige Ouders' is een familievoorstelling (vanaf acht jaar), bedoeld voor ouders, broers, zussen en familieleden van gehandicapte kinderen. Maar professionals in de hulpverlening en gehandicaptenzorg zijn van ook harte welkom. Na de voorstelling gaan de spelers in gesprek met het publiek. Als je lid bent van Sien, kun je ook met andere ouders doorpraten op onze open avond op 14 oktober. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De voorstelling is thuis te streamen. Voor inwoners uit Houten is de voorstelling te zien op een groot scherm in de centrale hal van cultuurcentrum Schoneveld. De acteurs zullen in Schoneveld aanwezig zijn voor de nabespreking met het publiek. Kijk je thuis mee? Dan kun je jouw vragen en opmerkingen via de chat delen met hen. Er zijn geen kosten verbonden aan deze voorstelling. Meld je aan voor de livestream via deze link.

Intro afbeelding voor artikel: Voorstelling Lastige ouders
Locatie: Houten
Datum: 09-10-2021

Van harte welkom op 9 oktober 2021 op de lotgenotenbijeenkomst voor volwassen kinderen van verstandelijk beperkte ouders. Het thema is 'Als je je eigen plek inneemt'. De bijeenkomst vindt plaats in Houten.

Als je ouders een verstandelijke beperking hebben, heeft dat grote impact op je leven. Veel lotgenoten hebben ervaren dat hun ingewikkelde positie in het gezin door weinig mensen is gezien. Ook familie en vrienden kunnen vaak moeilijk begrijpen wat het betekent om slimmer dan je ouders te zijn. Hoe zit het met je loyaliteit? En kan je ook loyaal zijn aan jezelf? Wat betekent het als je je eigen plek in neemt? Mirjan Hijink, trainer bij Buro Systemisch Bewustzijn, gaat ons daar meer over vertellen. Mirjan heeft ook het jeugdboek 'Zie mij' geschreven. Het belooft een boeiende bijeenkomst te worden!

Op deze lotgenotendag willen we aan de hand dit thema met elkaar ervaringen uitwisselen. We gaan ook wandelen. Natuurlijk is er volop ruimte om je vragen te stellen, je verhaal te delen en te luisteren naar dat van anderen. 

Welkom op 9 oktober 2021 in Houten tussen 11.00 - 15.00 uur. 
De bijeenkomst is gratis voor leden van Sien. Niet-leden betalen € 20,-.

Je kunt je hier online aanmelden.

Intro afbeelding voor artikel: Lotgenotendag KVBO
Datum: 14-10-2021

Wil je graag ook eens met andere ouders/verwanten ervaringen uitwisselen over een bepaald onderwerp? Dat kan! Ook is er iemand namens Sien aanwezig die persoonlijk inhoudelijk verbonden is met dit onderwerp.

Op 14 oktober organiseren we voor onze leden een digitale open avond met als thema 'Lastige ouders'. Voel jij je soms ook een lastige ouder? Omdat je het beste voor je kind wilt en hulpverleners het vaak beter denken te weten? Of omdat je elke weer uit moet leggen wat er met je kind aan de hand is? Misschien heb je ook de voorstelling 'Lastige ouders' gezien en heb je je daarin herkend. Als je het fijn vindt om met andere leden van Sien door te praten over dit thema en herkenning te vinden en van elkaar te leren, meld je dan aan voor onze Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van 20.00 - 21.00 uur. Welkom!  

Intro afbeelding voor artikel: Open avond: Lastige ouders
Locatie: Webinar
Datum: 10-11-2021

Als je kind 18 jaar is en nog thuis woont ga je langzamerhand nadenken over de vraag: wanneer gaat hij uit huis? En kan hij dan (begeleid) zelfstandig wonen, of bij een zorgaanbieder, in een Thomashuis of op een zorgboerderij? Of neem je als ouders het heft in handen en start je een ouderinitiatief? Tijdens het webinar vertelt Wilma Klaassen over haar zoektocht naar een passende woonplek voor haar dochter. Er is natuurlijk ook ruimte voor jouw vragen. Sien helpt je graag op weg.

Het webinar is op 10 november van 20.00 tot 21.00 uur en wordt verzorgd door Wilma Klaassen (Moeder van Naomi en schrijfster van het boek ‘Naomi, wat kies ik voor haar’) en Jolanda den Hartog (consulente van Sien).

Reserveer alvast deze datum in je agenda. Een aanmeldlink volgt hier begin oktober.

Kosten
Het webinar is gratis voor Sien-leden. Als je geen lid bent, betaal je € 5,-.

Intro afbeelding voor artikel: Webinar: Je kind uit huis, waar moet je beginnen?