Sien actueel-Agenda

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik

Locatie: Houten
Datum: 07-02-2023

Op 7 februari organiseert Belangenvereniging Sien samen met Steunpunt Mantelzorg Houten een bijeenkomst voor ouders over Je kind wordt 18, wat moet je allemaal regelen? De bijeenkomst is bedoeld voor inwoners van Houten. Maar als je in de buurt woont en er toch graag bij wilt zijn, meld je gerust aan. Als er nog plek is, ben je van harte welkom.

In 2023 organiseren Belangenvereniging Sien en Steunpunt Mantelzorg Houten van ‘van Houten&co’ een aantal bijeenkomsten over thema’s rondom de meerderjarigheid van je kind met een beperking. Deze bijeenkomsten worden gehouden in Huis van Houten (boven de bibliotheek aan het Onderdoor) op de eerste verdieping van 19.30 tot 21.30 uur.

Intro afbeelding voor artikel: Bijeenkomst 18+ - Houten
Locatie: Ede
Datum: 08-03-2023

Onderwijsinstelling CHE en belangenvereniging Sien lanceren in september opnieuw de masterclass Perspectief van het kind over de positie van kinderen die opgroeien in een gezin met verstandelijk beperkte ouders. Een vergeten groep, die de vaak heftige problemen achter de voordeur lang weet te verbergen.

Nieuwe opleiding
De training 'Perspectief van het kind' duurt twee dagen. In de masterclass ontdekken hulpverleners tegen welke problemen kinderen in deze gezinnen aanlopen en welke gevolgen dat voor de ontwikkeling van het kind heeft. Ook leren ze om een vertrouwensrelatie met het kind en de ouders op te bouwen en krijgen ze praktische handvatten om deze kwetsbare kinderen te ondersteunen en te begeleiden.

Interesse? Meld je hier aan.

Intro afbeelding voor artikel: Masterclass Perspectief van het kind
Locatie: Houten
Datum: 01-04-2023

Van harte welkom op 1 april 2023 op de lotgenotenbijeenkomst voor volwassenen van ouders met een verstandelijke beperking. Save the date!

Het thema wordt later bekendgemaakt.

De bijeenkomst vindt plaats in Houten.

Intro afbeelding voor artikel: Lotgenotendag KVBO

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!