Sien actueel-Agenda

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik

Locatie: Houten
Datum: 07-06-2022

Op 7 juni organiseert Belangenvereniging Sien samen met Steunpunt Mantelzorg Houten een bijeenkomst voor ouders over werk en dagbesteding. 

In 2022 organiseren Belangenvereniging Sien en Steunpunt Mantelzorg Houten van ‘van Houten&co’ een aantal bijeenkomsten over thema’s rondom de meerderjarigheid van je kind met een beperking. Deze bijeenkomsten worden gehouden in Huis van Houten (boven de bibliotheek aan het Onderdoor) op de eerste verdieping van 19.30 tot 21.00 uur.

Intro afbeelding voor artikel: Bijeenkomst 18+ werk en dagbesteding voor inwoners Houten
Locatie: online
Datum: 08-06-2022

Bakkie doen...? ☕☕

De volgende lotgenotendag voor volwassenen die opgegroeid zijn bij ouders met een verstandelijke beperking is op 15 oktober 2022.

Om in de tussentijd in verbinding te blijven met elkaar en de kans te bieden om elkaar te ontmoeten, is er de mogelijkheid om op: 

Woensdag 8 Juni 2022 van 19:30 tot 20:30 uur samen digitaal koffie of thee te drinken.

Is er een onderwerp of loop je ergens tegenaan (gewoon kletsen mag ook), laat het ons weten, we denken graag met je mee.

Aanmelden graag voor 1 juni bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hartelijke groet,

Namens de werkgroep KVBO

Intro afbeelding voor artikel: Koffiemomentje KVBO
Locatie: Theater De Slinger in Houten
Datum: 25-06-2022

Op zaterdag 25 juni organiseert KansPlus i.s.m. Sien, Dit Koningskind en EMB Nederland een filmochtend in De Slinger in Houten.

We bekijken met elkaar de documentaire "Voor jou wil ik zijn' en gaan daarna in gesprek over het overdragen van de zorg van bijvoorbeeld ouder naar broer/zus of andere familieleden. Hoe ga je dit gesprek aan en welke mogelijkheden en uitdagingen komen erbij kijken?

Het nagesprek wordt geleid door Gijs Wanders en ook de hoofdrolspeelster en de regisseur zijn aanwezig. 

De bijeenkomst duurt van 10.00 - 13.30 (inclusief lunch). De bijeenkomst is gratis voor leden. Meld je hier aan. 

Locatie: Ede
Datum: 14-09-2022

Onderwijsinstelling CHE en belangenvereniging Sien lanceren in september opnieuw de masterclass Perspectief van het kind over de positie van kinderen die opgroeien in een gezin met verstandelijk beperkte ouders. Een vergeten groep, die de vaak heftige problemen achter de voordeur lang weet te verbergen.

Nieuwe opleiding
De training 'Perspectief van het kind' duurt twee dagen. In de masterclass ontdekken hulpverleners tegen welke problemen kinderen in deze gezinnen aanlopen en welke gevolgen dat voor de ontwikkeling van het kind heeft. Ook leren ze om een vertrouwensrelatie met het kind en de ouders op te bouwen en krijgen ze praktische handvatten om deze kwetsbare kinderen te ondersteunen en te begeleiden.

Interesse? Meld je hier aan.

Intro afbeelding voor artikel: Masterclass Perspectief van het kind