Sien actueel-Agenda

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik

Hier vind je een agenda van aangepaste kerkdiensten voor mensen met een beperking.

Locatie: online
Datum: 12-01-2022

Bakkie doen...? ☕☕

De volgende lotgenotendag voor volwassenen die opgegroeid zijn bij ouders met een verstandelijke beperking is op 2 april 2022.

Om in de tussentijd in verbinding te blijven met elkaar en de kans te bieden om elkaar te ontmoeten, is er de mogelijkheid om op: 

Woensdag 12 Januari 2022 van 19:30 tot 20:30 uur om samen digitaal koffie te drinken.

Is er een onderwerp of loop je ergens tegenaan (gewoon kletsen mag ook), laat het KVBO vooraf weten, we denken graag met je mee.

Aanmelden graag voor 7 januari bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hartelijke groet,

Namens de werkgroep KVBO

Intro afbeelding voor artikel: Koffiemomentje KVBO
Locatie: Ede
Datum: 09-03-2022

Onderwijsinstelling CHE en belangenvereniging Sien lanceren in maart opnieuw de masterclass Perspectief van het kind over de positie van kinderen die opgroeien in een gezin met verstandelijk beperkte ouders. Een vergeten groep, die de vaak heftige problemen achter de voordeur lang weet te verbergen.

Nieuwe opleiding
De training 'Perspectief van het kind' duurt twee dagen. In de masterclass ontdekken hulpverleners tegen welke problemen kinderen in deze gezinnen aanlopen en welke gevolgen dat voor de ontwikkeling van het kind heeft. Ook leren ze om een vertrouwensrelatie met het kind en de ouders op te bouwen en krijgen ze praktische handvatten om deze kwetsbare kinderen te ondersteunen en te begeleiden.

Interesse? Meld je nu aan!

Intro afbeelding voor artikel: Masterclass Perspectief van het kind
Locatie: Houten
Datum: 02-04-2022

Van harte welkom op 2 april 2022 op de lotgenotenbijeenkomst voor volwassen met ouders met een verstandelijke beperking. De bijeenkomst vindt plaats in Houten.

Als je ouders een verstandelijke beperking hebben, heeft dat grote impact op je leven. Veel lotgenoten hebben ervaren dat hun ingewikkelde positie in het gezin door weinig mensen is gezien. Ook familie en vrienden kunnen vaak moeilijk begrijpen wat het betekent om slimmer dan je ouders te zijn. 

Op de lotgenotendag wisselen we aan de hand van een thema met elkaar ervaringen uit. Natuurlijk is er volop ruimte om je vragen te stellen, je verhaal te delen en te luisteren naar dat van anderen. 

Welkom op 2 april 2022 in Houten tussen 11.00 - 15.00 uur. 
De bijeenkomst is gratis voor leden van Sien. Niet-leden betalen € 20,-.

Je kunt je alvast aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Intro afbeelding voor artikel: Lotgenotendag KVBO 2 april 2022
Locatie: Utrecht e.o.
Datum: 20-04-2022

Er komt veel op je af als je kind meerderjarig wordt. Wat betekent dat voor jou als ouder? Sien helpt je graag op weg en organiseert daarom voor leden en andere belangstellende ouders, verwanten en professionals een themabijeenkomst op 20 april 2022.

Je kunt kiezen uit workshops over verschillende onderwerpen, zoals:

  • Wajong of Participatiewet?
  • Van Jeugdwet naar Wlz of Wmo
  • Mentorschap, bewindvoering en curatele
  • Je kind uit huis, waar moet je beginnen?
  • Erfrecht
  • Levend verlies
  • Seksualiteit 

Welkom op 20 april 2022 van 16.00 - 22.00 uur. 
Locatie: Stip-VSO, Europalaan 89, 3526 KP Utrecht

Informatie over aanmelden volgt nog.

Intro afbeelding voor artikel: Help, mijn kind wordt 18!