Over ons

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik
Sien is een belangenvereniging voor het netwerk rondom mensen met een verstandelijke beperking.

Sien staat voor 'zien'. Sien ziet iedereen zoals hij of zij is. Wij zijn allemaal anders, maar voor Sien tellen we allemaal mee. Want uiteindelijk wil iedereen hetzelfde: gewoon zijn wie je bent en met respect behandeld worden. Sien helpt bij het omgaan met beperkingen en het benutten van kansen.

Sien is als oudervereniging ontstaan in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. De grondslag voor de vereniging is (protestants) christelijk. De vereniging laat zich in haar denken en handelen inspireren door het christelijk geloof. Het lidmaatschap staat open voor alle gezindten. 

 • Ben jij onze nieuwe voorzitter?
  Vind jij het leuk om samen te werken in een team, neem je gemakkelijk het initiatief en wil je graag een betekenisvolle vrijwilligersfunctie vervullen? Dan is de functie van voorzitter van het bestuur van onze belangenvereniging iets voor jou!
  Wij zetten ons samen met duizenden leden en vrijwilligers in voor een samenleving waar mensen met een verstandelijke beperking kunnen meedoen en waar aandacht is voor hun verwanten.
  Als voorzitter ben je de spil van ons bestuur en geef je richting aan onze vereniging. Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie horen? Bekijk dan onze video en wie weet drinken we binnenkort een kopje koffie samen.
  Word jij de nieuwe voorzitter van Sien? - YouTube

 • Gezocht: gedreven vrijwilliger KVBO
  Heb jij al langere tijd de wens om een deel van je tijd zinvol besteden en echt van betekenis zijn?
  Dan is dit je kans! Belangenvereniging Sien is op zoek naar een enthousiaste, gedreven en integere vrijwilliger die haar werkgroep KVBO (kinderen van ouders met een verstandelijke beperking) komt versterken.
  Wil bepalen of dit iets voor je is? Klik dan hier voor een uitgebreider functieprofiel. En wellicht gaat jouw wens omgezet worden in daadkracht.

 • Gezocht: vrijwilliger SienEigenwijs (supportouder / supportbrus)
  Wil jij met jouw ervaringskennis andere ouders, broers of zussen helpen? Wil je een luisterend oor zijn voor familieleden die op zoek zijn naar informatie zoals over de zorg, financiën en participatie, maar ook gewoon een luisterend voor familieleden die hun verhaal kwijt willen. Vanuit jouw eigen ervaringen en zoektocht kan jouw kennis van waarde zijn voor anderen en hen verder helpen bij hun specifieke vragen.
  Wil je lezen wat we nog meer te bieden hebben en bepalen of dit iets voor je is? Klik dan hier voor een uitgebreider functieprofiel ervaringsdeskundige SienEigenwijs. 

 • Gezocht: ervaren fondswerver
  Heb jij ervaring met fondsenwerving? En wil je jouw kennis en kunde als vrijwilliger inzetten voor mensen met een beperking? Bij Sien kunnen we jou goed gebruiken! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 • Gezocht: enthousiaste vrijwilligers
  Bij Sien zijn wij altijd blij met vrijwilligers. Ben je betrokken bij mensen met een beperking en zet jij je graag voor hen in? Een open sollicitatie is altijd welkom. Je kunt je brief met cv opsturen naar Nicoline Versluys via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Missie

Sien is er voor de verwanten van mensen met een verstandelijke beperking. Vanuit christelijke inspiratie werkt Sien aan een samenleving waarin mensen met een verstandelijke beperking zinvol participeren en er aandacht en steun is voor hun verwanten. 

In 1956 is onze christelijke vereniging onder de naam ‘Philadelphia’ (betekenis: naastenliefde) opgericht door ouders die een kind met een verstandelijke beperking hadden. Ze wilden zich samen sterk maken voor goede voorzieningen, die er in die tijd nauwelijks waren.

Intro afbeelding voor artikel: Het begin van Sien

De medewerkers van Belangenvereniging Sien hebben een groot hart voor mensen met een beperking. Met wie heb je contact? Graag stellen wij het team en de bestuursleden aan je voor. Samen met de leden zijn wij het gezicht van Sien. 

Intro afbeelding voor artikel: Medewerkers en bestuursleden

De leden van Sien worden vertegenwoordigd in de ledenraad. De ledenraad komt minimaal twee keer per jaar bij elkaar.

De ledenraad bekleedt een belangrijke positie binnen Sien. Betrokkenheid van de verenigingsleden staat namelijk hoog in het vaandel bij de vereniging. De ledenraad vertegenwoordigt de belangen van alle verenigingsleden, fungeert als aanspreekpunt, toetst het beleid en beoordeelt de jaarcijfers.

Sien heeft verschillende regionale commissies bestaande uit betrokken vrijwilligers die zich op regionaal niveau inzetten voor mensen met een verstandelijke beperking. 

Mensen met een beperking en hun familieleden mogen gezien worden. Daarom zet Sien zich met hart en ziel in om hun belangen te behartigen. Het is helaas nog steeds hard nodig dat er meer aandacht komt voor de situatie van mensen met een beperking en die van hun netwerk. We zijn dan ook blij dat we vier ambassadeurs gevonden hebben die ons daarbij gaan helpen. Ze stellen zich graag aan jullie voor. 

Sien werkt samen met diverse organisaties die zich willen inzetten voor mensen met een verstandelijke beperking en hun naasten. Lees hier meer over deze organisaties.

Belangenvereniging Sien is een Algemeen Nut Beogende Instelling, een ANBI. Het voordeel voor leden en vrienden van Sien is dat zij hun giften mogen aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Daarnaast betaalt Sien geen erfbelasting of schenkbelasting voor erfenissen en schenkingen. We kunnen de financiële bijdragen dus volledig inzetten voor het doel van de vereniging.

Klachtenregeling, Gedragscode en Protocol grensoverschrijdend gedrag

Sien laat zich in haar denken en handelen inspireren door het christelijk geloof. Daarom wil zij zorgdragen voor:
- het zo goed mogelijk van dienst zijn van haar leden en klanten;
- goede omgangsnormen, o.a. respectvol en betrouwbaar; 
- het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag.
Bovenstaande is uitgebreider vastgelegd in de documenten: Klachtenregeling, Gedragscode en Protocol grensoverschrijdend gedrag.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!