Sien actueel-Mijn verhaal

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik

Graag delen wij verhalen van mensen die staan rondom een broer, zus of kind met een beperking. Ook jouw verhaal delen? Laat het ons weten en neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op met Sien.

Persoonlijke verhalen en interviews zijn een weergave van hoe de schrijver of degene die geïnterviewd is zich een en ander herinnert en hoe dit in zijn herinnering en gevoelens blijvend een plaats gekregen heeft. Belangenvereniging Sien is hier niet aansprakelijk voor. Belangenvereniging Sien aanvaardt voorts geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud van door derden aangeboden informatie op deze website.

De zorg voor haar dochter Anna, die een zeer ernstig meervoudige beperking heeft, eiste Stephanie van Witzenburg zozeer op dat ze haar baan verloor. Maar Stephanie heeft een nieuw evenwicht gevonden. ‘Ik vraag me wel eens af: was ik toen wel echt gelukkig? Doordat Anna in mijn leven is, doe ik nu zoveel betekenisvolle dingen.

Intro afbeelding voor artikel: ‘Mijn leven meandert tussen verdriet en genieten'

Gideon is de zoon van Marjan van der Velde. Marjan schrijft regelmatig columns over Gideon. Weet je dat hij ook twee lieve, grote zussen heeft? Hoe zorgt Marjan ervoor dat ieder kind in haar gezin evenveel aandacht krijgt?

Intro afbeelding voor artikel: ‘Mama wanneer heb je even tijd voor mij?’

Dicky Nieuwenhuis heeft voor ons MagaSien en voor de website een indrukwekkende column over haar werk geschreven. Dicky is directeur van SeeYou, een organisatie die mensen met een (visuele) beperking ondersteunt in onder andere Rwanda.

Sanne-Lot van Ulzen woont met haar zonen Basil en Leon in een gezellige eengezinswoning in Amersfoort. Basil heeft een ernstig verstandelijke beperking. Sanne-Lot werkt parttime in de zorg, schrijft boeken en is toezichthouder bij twee zorginstellingen. Maar ruim tien jaar geleden zag haar leven er compleet anders uit.

Intro afbeelding voor artikel: Sanne-Lot gooide het roer om voor haar kinderen

Jan de Vries en Wim Dunsbergen kennen elkaar al jarenlang. Net als hun dochters. Sinds kort wonen Sanne en Karin met nog tien andere mensen met een beperking in hun eigen appartement in ‘De Groene Wei’, een woonlocatie van Syndion. Sien ging op bezoek bij hun vaders.

Intro afbeelding voor artikel: ‘Ieder mens heeft behoefte aan verbondenheid’

Margot, de jongste dochter van Els van Maurik, heeft het syndroom van Down en autisme. Ze is daarbij ook heel gevoelig. Voor prikkels dichtbij, maar ze pikt ook haarfijn op wat er in de wereld speelt. En dat zorgt voor veel onrust in haar leven. Els en Margot hebben een manier gevonden om daarmee om te gaan.

Intro afbeelding voor artikel: ‘Alle zorgen doen we in een doosje’

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!