Levensfases-Werk- en dagbesteding

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik

Mensen die vanwege hun beperking niet kunnen werken kunnen vaak wel aan de slag in een dag- of activiteitencentrum.  De nadruk ligt hierbij op wat iemand wel kan. Uiteraard is het verstandig om zelf actief op zoek te gaan naar passende mogelijkheden voor je zoon of dochter. Ook in jullie regio zijn er verschillende zorgaanbieders actief. Op de website www.zoekjedagbesteding.nl vind je een overzicht van de mogelijkheden bij jou in de buurt.

Voor een arbeidsmatige dagbesteding is meestal een WMO-indicatie nodig. Deze kan aanvragen bij jouw gemeente. Bij langdurige intensieve zorg valt de dagbesteding onder de Wet langdurige zorg (Wlz).

Iedereen die kan werken maar het op de arbeidsmarkt zonder ondersteuning niet redt, valt onder de Participatiewet. Klik naar boven

Themabijeenkomst

Help, mijn kind wordt 18! Wat moet ik regelen?
Voor kinderen met een verstandelijke beperking die 18 jaar worden, verandert er veel in de wet- en regelgeving. Wat betekent dat voor jou als ouder? Sien helpt je graag op weg en organiseert daarom voor leden en andere belangstellende ouders, verwanten en professionals drie themabijeenkomsten.

Mijn verhaal

Graag delen wij verhalen van mensen die staan rondom een broer, zus of kind met een beperking.
Ook jouw verhaal delen? Laat het ons weten en neem contact op met Sien door te mailen naar info@sien.nl.

Verkiezingen

Alle Nederlanders vanaf 18 jaar mogen stemmen. Ook mensen met een beperking. Dat gaat niet altijd vanzelf. Voor verstandelijk gehandicapten is het vaak ingewikkeld om zonder hulp van anderen gebruik te maken van dit eenvoudige grondrecht. Belangenvereniging Sien vraagt hiervoor aandacht.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!