Levensfases-Onderzoek

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik

Het Steunpunt KOVB stimuleert onderzoek naar opgroeien bij ouders met een verstandelijke beperking en levert een bijdrage aan ervaringsverhalen.

Opgroeien bij ouders met een verstandelijke beperking heeft grote gevolgen op lange termijn. Veel volwassen kinderen van beperkte ouders hebben intensieve psychische ondersteuning nodig om hun verleden te begrijpen en een plek te geven. Daarnaast bieden veel kinderen van verstandelijk beperkte ouders levenslang (mantel) zorg aan hun ouders en vaak ook aan eventuele broers en zussen met een beperking. 

Onderzoek

Om deze groep beter in beeld te krijgen en passende zorg en begeleiding te bieden, is wetenschappelijk onderzoek nodig. 

De Hogeschool Ede (CHE) en Belangenvereniging Sien vormen samen een ‘Professionele LeerGemeenschap’ (PLG) : een team van docenten, professionals en studenten die onder leiding van een coach, samen leren rondom vragen uit de praktijk. Het gaat in deze PLG om kennisontwikkeling rondom de KOVB die ten goede komt aan het leerproces van de student, de ontwikkeling van het werkveld en het beroepsonderwijs. 
Belangenvereniging Sien neemt sinds 2020 deel aan deze PLG is daarmee een strategische samenwerkingsrelatie voor tenminste vijf jaar aan gegaan. Samen wordt de kennisagenda geformuleerd en beheerd.  
De CHE zal de (Master)studenten begeleiden bij hun onderzoek en het maken van hun beroepsproduct.

In de afgelopen jaren hebben verschillende studenten een onderzoek gedaan, ook vanuit andere Hogescholen. Maar er is meer nodig!

Het Steunpunt KOVB biedt graag een bijdrage. Meer weten? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!