Levensfases-Belangenbehartiging

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik

Het Steunpunt KOVB biedt belangenbehartiging voor de specifieke positie van normaal begaafde kinderen van ouders met een verstandelijke beperking.

Sien vraagt met de werkgroep en denktank KOVB aandacht voor normaal begaafde kinderen die opgroeien bij verstandelijk beperkte ouders. Veel van deze kinderen blijven ongezien bij hulpverleners en op school omdat zij normaal begaafd zijn en geen probleemgedrag laten zien. Waar hun ouders vaak wel begeleiding krijgen, vallen deze kinderen tussen wal en schip omdat er ogenschijnlijk voor hen geen hulpvraag is. Zij herkennen immers zelf op jonge leeftijd hun situatie niet. Daarnaast signaleert de werkgroep dat er bij hulpverleners en bij de omgeving van het gezin grote handelingsverlegenheid bestaat.

Belangenbehartiging

Het Steunpunt KOVB van Sien zet zich ervoor in dat:

 preventie- en eerstelijnszorg werkt aan bewustwording en herkenning van de hulpbehoefte van normaal begaafde kinderen van verstandelijk beperkte ouders.

 de politiek de normaal begaafde kinderen van verstandelijk beperkte ouders erkent als een specifieke groep die (preventieve) zorg en steun nodig heeft.

 de politiek in de regelgeving een voorwaardenscheppend initiatief neemt voor hulpverlening aan deze normaalbegaafde kinderen.

 er structureel financiële ondersteuning wordt vrijgemaakt voor het ontdekken en vormgeven van vernieuwende manieren om

Zijn er signalen en knelpunten die je met ons wilt delen, dan horen wij dat graag Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!