Hoe werkt stemmen?

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik

Mensen met een verstandelijke beperking hebben hulp nodig bij stememn. 

Mensen met een verstandelijke beperking hebben hulp nodig bij stemmen. Daarom heeft Steffie de website www.hoewerktstemmen.nl gemaakt. Daar leer je op een leuke manier hoe je moet stemmen. Een prachtig initiatief van Steffie. Steffie is een organisatie die zich inzet om kwetsbare mensen te helpen in een wereld die steeds digitaler en ingewikkelder wordt. 

Honderdduizenden mensen met een verstandelijke beperking en laaggeletterden gaan niet stemmen, of ze stemmen ongeldig. Dat blijkt uit onderzoek van het College voor de Rechten van de Mens, en uit eigen onderzoek van Steffie. 

“Niet alleen het stembiljet is veel te ingewikkeld gemaakt, maar de hele procedure snappen mensen niet en dat leidt tot angst en mijdend gedrag”. Hoewerktstemmen.nl gaat meer kwetsbare mensen naar de stembus brengen door de voorspelbaarheid van het stemproces voor hun te vergroten.

Themabijeenkomst

Help, mijn kind wordt 18! Wat moet ik regelen?
Voor kinderen met een verstandelijke beperking die 18 jaar worden, verandert er veel in de wet- en regelgeving. Wat betekent dat voor jou als ouder? Sien helpt je graag op weg en organiseert daarom voor leden en andere belangstellende ouders, verwanten en professionals drie themabijeenkomsten.

Mijn verhaal

Graag delen wij verhalen van mensen die staan rondom een broer, zus of kind met een beperking.
Ook jouw verhaal delen? Laat het ons weten en neem contact op met Sien door te mailen naar info@sien.nl.

Verkiezingen

Alle Nederlanders vanaf 18 jaar mogen stemmen. Ook mensen met een beperking. Dat gaat niet altijd vanzelf. Voor verstandelijk gehandicapten is het vaak ingewikkeld om zonder hulp van anderen gebruik te maken van dit eenvoudige grondrecht. Belangenvereniging Sien vraagt hiervoor aandacht.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!