Levensfases-Hoe regel ik hulp voor mijn kind? - Naar school

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik

Voor jeugdhulp en ondersteuning bij opvoeding van je kinderen, kan je terecht bij je gemeente. Gemeenten geven advies over jeugdhulp en zorgen voor de toegang tot de jeugdhulp. Zij bekijken samen met jouw kind welke hulp het beste is. Vraag bij je gemeente of het zorgkantoor na wie de onafhankelijke cliëntondersteuner is.

Meer informatie vind je op het informatieblad Jeugdwet . Ben je lid van Sien, dan kan je dit informatieblad gratis downloaden als je ingelogd bent.

Bekijk hier hoe het aanvragen van zorg in zijn werk gaat. 

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Bij het zoeken naar passende zorg en ondersteuning kan je gebruik maken van een onafhankelijke cliëntondersteuner. Een cliëntondersteuner denkt met iemand mee, helpt iemand om inzicht te krijgen in zijn situatie en geeft daarbij zo nodig informatie en advies. Dit kan gaan om vragen op allerlei gebieden: wonen, inkomen, werk of dagbesteding, zorg, contacten. Een cliëntondersteuner kan iemand zo helpen bij het voorbereiden op en voeren van het keukentafelgesprek, bij een eventuele beroepsprocedure en bij het zoeken en vinden van de hulp en steun die bij je kind past. 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!