Sien Eigenwijs

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik
Sien Eigenwijs

Het is voor leden mogelijk om persoonlijk advies te krijgen van een consulent of van één van de ervaringsdeskundige ouders van Sien Eigenwijs. Deze ervaringsdeskundigen beantwoorden vragen van leden van Sien vaak telefonisch. Het is een laagdrempelige manier om je vragen te stellen, bijvoorbeeld over financiën, zorg en participatie.

Hoe gaat het in zijn werk? Elk lid van Sien (ouder, familie of mantelzorgers van een kind met een verstandelijke beperking) kan zich met vragen aanmelden. Dit kan door middel van het online formulier of telefonisch (030 - 236 37 38). De informatie die je deelt op het online formulier kan alleen worden gezien door de consulent. De consulent maakt een match met een ervaringsdeskundige van Sien Eigenwijs. Deze ouders zijn deskundig, betrokken, bieden emotionele steun én zij kunnen je helpen bij het vinden van goede informatie.  

Themabijeenkomst

Help, mijn kind wordt 18! Wat moet ik regelen?
Voor kinderen met een verstandelijke beperking die 18 jaar worden, verandert er veel in de wet- en regelgeving. Wat betekent dat voor jou als ouder? Sien helpt je graag op weg en organiseert daarom voor leden en andere belangstellende ouders, verwanten en professionals drie themabijeenkomsten.

Mijn verhaal

Graag delen wij verhalen van mensen die staan rondom een broer, zus of kind met een beperking.
Ook jouw verhaal delen? Laat het ons weten en neem contact op met Sien door te mailen naar info@sien.nl.

Verkiezingen

Alle Nederlanders vanaf 18 jaar mogen stemmen. Ook mensen met een beperking. Dat gaat niet altijd vanzelf. Voor verstandelijk gehandicapten is het vaak ingewikkeld om zonder hulp van anderen gebruik te maken van dit eenvoudige grondrecht. Belangenvereniging Sien vraagt hiervoor aandacht.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!