Informeren

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik

Sien informeert

Sien volgt de ontwikkelingen in de zorg en geeft je persoonlijk advies. Ook delen wij graag onze kennis met je. Veel informatie kun je vinden onder de levensfasen. Het is voor leden daarnaast mogelijk om persoonlijk advies te krijgen van een consulent of van één van de ervaringsdeskundige ouders van Sien Eigenwijs. Deze ervaringsdeskundigen beantwoorden vragen van leden van Sien vaak telefonisch. Het is een laagdrempelige manier om je vragen te stellen, bijvoorbeeld over financiën, zorg en participatie.

MagaSien is het ledenblad van Sien. Al onze leden ontvangen drie keer per jaar MagaSien, een blad waarin we mensen met een beperking en hun netwerk centraal stellen. In ieder nummer staan interviews met onze doelgroep, professionals in de zorg of ervaringsdeskundigen. Uiteraard lees je ook over activeiten van onze vereniging, landelijk en regionaal. Wil je ook dit blad ontvangen? Word dan lid van Sien! 

Leden kunnen MagaSien ook online lezen op deze website, door in te loggen met hun inlognaam en wachtwoord. Niet-leden kunnen een inkijkexemplaar inzien van de laatste nummers van MagaSien.

Maandelijks verschijnt de digitale nieuwsbrief vol actuele berichten over politieke ontwikkelingen, veranderingen in wet- en regelgeving, verenigingsnieuws en lokale, regionale en landelijke activiteiten.

Lees hier de digitale nieuwsbrieven die Sien in de afgelopen periode heeft verzonden. 

Wil je deze nieuwsbrief ook ontvangen? Meld je dan onderaan de pagina aan voor de maandelijkse nieuwsbrief! Ook op social media deelt Sien informatie, zoals op Twitter en Facebook

Onze leden kunnen persoonlijk advies krijgen van een consulent of van één van de ervaringsdeskundige ouders van Sien Eigenwijs. Deze ervaringsdeskundigen beantwoorden vragen van leden van Sien vaak telefonisch. Het is een laagdrempelige manier om je vragen te stellen, bijvoorbeeld over financiën, zorg en participatie.

De 'docu-alert' is inmiddels een begrip in de VG-sector. Het gaat om een nieuwsbrief, samengesteld door Jaap Penninga en Johan Klaassen, met daarin actuele informatie voor de VG-sector in brede zin. De 'docu-alerts' verschijnen in principe eens per week, doorgaans op vrijdag. 

Je kunt je gratis abonneren op de docu-alert door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Platform VG Zuidoost Brabant plaatst wekelijks de docu-alerts op haar website

Daar sta je dan, in de ziekenhuisgang. Terwijl de diagnose nog nagalmt in je hoofd. Misschien had je het al verwacht, misschien ben je juist in shock. Wat betekent deze diagnose? Wat kan ik allemaal verwachten?

Themabijeenkomst

Help, mijn kind wordt 18! Wat moet ik regelen?
Voor kinderen met een verstandelijke beperking die 18 jaar worden, verandert er veel in de wet- en regelgeving. Wat betekent dat voor jou als ouder? Sien helpt je graag op weg en organiseert daarom voor leden en andere belangstellende ouders, verwanten en professionals drie themabijeenkomsten.

Mijn verhaal

Graag delen wij verhalen van mensen die staan rondom een broer, zus of kind met een beperking.
Ook jouw verhaal delen? Laat het ons weten en neem contact op met Sien door te mailen naar info@sien.nl.

Verkiezingen

Alle Nederlanders vanaf 18 jaar mogen stemmen. Ook mensen met een beperking. Dat gaat niet altijd vanzelf. Voor verstandelijk gehandicapten is het vaak ingewikkeld om zonder hulp van anderen gebruik te maken van dit eenvoudige grondrecht. Belangenvereniging Sien vraagt hiervoor aandacht.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!