Agenda-Bijeenkomst 18+ seksualiteit Houten

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik
Locatie: Houten
Datum: 21-05-2024
Afbeelding bij het artikel Bijeenkomst 18+ seksualiteit  Houten

Binnenkort organiseert Belangenvereniging Sien samen met Steunpunt Mantelzorg Houten een bijeenkomst voor ouders over seksualiteit. 

De datum van 21 mei wordt verplaatst. Stuur even een bericht als je belangstelling hebt, dan hoor je op korte termijn de vastgestelde datum.

Ook in 2024 organiseren Belangenvereniging Sien en Steunpunt Mantelzorg Houten van ‘van Houten&co’ een aantal bijeenkomsten over thema’s rondom de meerderjarigheid van je kind met een beperking. Deze bijeenkomsten worden gehouden in Huis van Houten (boven de bibliotheek aan het Onderdoor) op de eerste verdieping van 19.30 tot 21.00 uur.

Doelgroep
Er komt veel op je af als je kind met een beperking meerderjarig wordt. Wat betekent dat voor jou als ouder? Sien en Steunpunt Mantelzorg helpen je graag op weg en organiseren daarom voor belangstellende ouders en verwanten themabijeenkomsten. Waar kun je terecht en wat heb je nodig.

Thema’s
Als je kind meerderjarig wordt, ga je nadenken over wonen, werk, Wmo of Wlz, maar ook over beschermingsmaatregelen zoals bewindvoering en mentorschap. En het is verstandig om tijdig na te denken over je testament en het erfrecht. Ook seksualiteit kan een onderwerp zijn, waarover je vragen hebt.

Voor alle mensen zijn relaties, intimiteit en seksualiteit essentiële behoeften, dus ook voor (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking. Wanneer en hoe kun je in gesprek gaan over vragen als ‘wie ben ik?’, ‘Hoe ga ik vriendschappen aan?’, ‘Wat vind ik wel/niet prettig?’. Hoe kijk je aan tegen anticonceptie en welke mogelijkheden zijn er? Deze vragen bespreek je soms niet zo gemakkelijk met anderen. Om die reden willen we op 21 mei een gespreksavond organiseren voor ouders organiseren. Jullie persoonlijke vragen en dilemma's staan centraal. 

Tijdens de themabijeenkomsten geven we informatie en is er alle ruimte voor jullie vragen.

Aanmelden 
Wil je één of meerdere interessante avonden bijwonen? Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meerdere bijeenkomsten 
Dit jaar zullen er meerdere bijeenkomsten georganiseerd worden door Steunpunt Mantelzorg Houten en Belangenvereniging Sien. Zet de data alvast in je agenda!

Mocht je zelf nog tegen andere thema’s aanlopen, laat het ons weten. We denken heel graag met jullie mee!

1 oktober Wajong, Participatiewet en Dagbesteding

19 november Beschermingsmaatregelen en Erfrecht

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!