Sien met nieuw kantoor en nieuwe site klaar voor de toekomst

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik
Afbeelding bij het artikel Sien met nieuw kantoor en nieuwe site klaar voor de toekomst

Voor belangenvereniging Sien was het vrijdag dubbel feest. Sien lanceerde een compleet vernieuwde website en het nieuwe kantoor in Houten werd officieel in gebruik genomen. Hiermee is Sien klaar voor de toekomst.


Met het centraal gelegen kantoor en de nieuwe website kan Sien nog beter inhoud geven aan haar opdracht: als landelijke vereniging de belangen behartigen van mensen met een verstandelijke beperking en hun netwerk. Belangrijk speerpunten in de huidige dienstverlening van Sien aan haar leden en andere geïnteresseerden zijn ‘Goede zorg na je 18e verjaardag’ en ‘Passend wonen voor iedereen’. Over beide onderwerpen heeft Sien haar standpunten weergegeven in een position paper. Die zijn te vinden op de website van Sien.


Succesvolle lobby
‘We blijven als belangenvereniging relevant’, aldus Sien-voorzitter Koos Spanbroek. ‘We hebben bijvoorbeeld met succes meegewerkt aan de lobby voor betere ondersteuning voor mensen met een verstandelijke beperking bij verkiezingen. Dat onderwerp staat nu hoog op de politieke agenda.’

Info voor verschillende leeftijdsgroepen
De nieuwe website van Sien voldoet aan de moderne eisen en is dus ook makkelijk toegankelijk voor gebruikers van een smartphone of tablet. Inhoudelijk is een verbeterslag gemaakt door de informatie nog beter af te stemmen op de verschillende leeftijdsgroepen.


Afscheid bestuurslid Maarten Haasnoot
De feestelijke bijeenkomst in Houten werd aangegrepen om afscheid te nemen van bestuurslid Maarten Haasnoot. Hij vervulde twaalf jaar lang met tomeloze energie zijn bestuurlijke werk. Vorig jaar werd hij al geridderd voor zijn bestuurlijke werk voor Sien en enkele andere stichtingen in de vg-sector. Haasnoot blijft betrokken bij Sien als lid van de Ledenraad.