Sien actueel

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik

Voor belangenvereniging Sien was het vrijdag dubbel feest. Sien lanceerde een compleet vernieuwde website en het nieuwe kantoor in Houten werd officieel in gebruik genomen. Hiermee is Sien klaar voor de toekomst.


Met het centraal gelegen kantoor en de nieuwe website kan Sien nog beter inhoud geven aan haar opdracht: als landelijke vereniging de belangen behartigen van mensen met een verstandelijke beperking en hun netwerk. Belangrijk speerpunten in de huidige dienstverlening van Sien aan haar leden en andere geïnteresseerden zijn ‘Goede zorg na je 18e verjaardag’ en ‘Passend wonen voor iedereen’. Over beide onderwerpen heeft Sien haar standpunten weergegeven in een position paper. Die zijn te vinden op de website van Sien.


Succesvolle lobby
‘We blijven als belangenvereniging relevant’, aldus Sien-voorzitter Koos Spanbroek. ‘We hebben bijvoorbeeld met succes meegewerkt aan de lobby voor betere ondersteuning voor mensen met een verstandelijke beperking bij verkiezingen. Dat onderwerp staat nu hoog op de politieke agenda.’

Info voor verschillende leeftijdsgroepen
De nieuwe website van Sien voldoet aan de moderne eisen en is dus ook makkelijk toegankelijk voor gebruikers van een smartphone of tablet. Inhoudelijk is een verbeterslag gemaakt door de informatie nog beter af te stemmen op de verschillende leeftijdsgroepen.


Afscheid bestuurslid Maarten Haasnoot
De feestelijke bijeenkomst in Houten werd aangegrepen om afscheid te nemen van bestuurslid Maarten Haasnoot. Hij vervulde twaalf jaar lang met tomeloze energie zijn bestuurlijke werk. Vorig jaar werd hij al geridderd voor zijn bestuurlijke werk voor Sien en enkele andere stichtingen in de vg-sector. Haasnoot blijft betrokken bij Sien als lid van de Ledenraad.

Themabijeenkomst

Help, mijn kind wordt 18! Wat moet ik regelen?
Voor kinderen met een verstandelijke beperking die 18 jaar worden, verandert er veel in de wet- en regelgeving. Wat betekent dat voor jou als ouder? Sien helpt je graag op weg en organiseert daarom voor leden en andere belangstellende ouders, verwanten en professionals drie themabijeenkomsten.

Politiek Ontbijt

21 september 2018 - Den Haag.
Thema: Kwaliteit van leven.

Sien en Kansplus organiseren op vrijdagochtend 21 september een politiek ontbijt. Het thema voor het politieke ontbijt is “Wat is nodig voor een goede kwaliteit van leven voor mensen met een verstandelijke beperking?”. Tijdens deze bijeenkomst willen we politici voeden met informatie uit het veld en de verbinding versterken tussen het werk van belangenorganisaties en de politiek.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!