Over ons-Christelijke Hogeschool Ede (CHE)

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik
Afbeelding bij het artikel Christelijke Hogeschool Ede (CHE)

De CHE en Belangenvereniging Sien vormen samen een ‘Professionele LeerGemeenschap’ (PLG) : een team van docenten, professionals en studenten die onder leiding van een coach, samen leren rondom vragen uit de praktijk. Het gaat in deze PLG om kennisontwikkeling rondom de KVBO die ten goede komt aan het leerproces van de student, de ontwikkeling van het werkveld en het beroepsonderwijs.
Belangenvereniging Sien neemt sinds 2020 deel aan deze PLG is daarmee een strategische samenwerkingsrelatie voor tenminste vijf jaar aan gegaan. Samen wordt de kennisagenda geformuleerd en beheerd.
De CHE zal de (Master)studenten begeleiden bij hun onderzoek en het maken van hun beroepsproduct.

Verder kan de PLG een beroep doen op satellieturen van het lectoraat voor bijvoorbeeld het schrijven van een artikel of het organiseren van een symposium om kennis te delen.
Vanuit Sien hebben deze samenwerking met de master Contextuele benadering – Jeugd. Er zal, naast onderzoek, tenminste één artikel en een symposium worden gerealiseerd in die 5 jaar.

Contactpersonen zijn:  Martine Noordergraaf lector van lectoraat Jeugd en Gezin en Ellen Schep, docent/onderzoeker Orthopedagogiek.

Masterclass Perspectief van het kind. De CHE en Belangenvereniging Sien organiseren samen de Masterclass Perspectief van het kind. In deze tweedaagse masterclass leren hulpverleners problemen signaleren en werken aan oplossingen. De masterclass biedt een verdieping in de afwijkende ontwikkeling van normaalbegaafde kinderen in gezinnen met verstandelijk beperkte ouders. Ook thema’s die spelen bij deze doelgroep, zoals parentificatie, hechtingsproblematiek en loyaliteitsconflictenkomen aan de orde. Met behulp van ervaringsverhalen, casuïstiek en oefeningen met trainingsacteurs is de training heel praktisch en persoonlijk. De masterclass is SKJ-geregistreerd.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!