Over ons-Trimbos-instituut

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik
Afbeelding bij het artikel Trimbos-instituut

Het Trimbos-instituut doet onderzoek naar mentale gezondheid en heeft o.a. veel kennis van normaal begaafde kinderen van ouders met psychiatrische problematiek of verslavingsproblemen. Belangenvereniging Sien heeft een samenwerking met Trimbos vanwege de KVBO- doelgroep. In opdracht van VWS heeft Trimbos i.s.m. onze denktank KVBO in 2021 onderzoek gedaan naar de KVBO doelgroep.

In de denktank zitten naast Belangenvereniging Sien en het Trimbos-instituut óók het Nederlands Jeugdinstituut (NJI), Kenniscentrum LVB, Nederlands Centrum Jeugdgezondheid, Vilans, Cordaan en William Schrikkerstichting.

De denktank levert een bijdrage aan grotere bekendheid van deze specifieke doelgroep, draagt zorg  voor het verzamelen en delen van kennis en stimuleert het ontwikkelen van aanbod voor deze kinderen, hun netwerk en professionals.

De denktank valt organisatorisch onder belangenvereniging  Sien en wordt gevormd door betrokken organisaties en ervaringsdeskundigen rondom de specifieke problematiek van normaal begaafde kinderen van verstandelijke beperking. De organisaties leveren vanuit hun betrokkenheid en expertise een bijdrage. De denktank staat open voor nieuwe partners.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!