Over ons-Marike van Weelden

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik
Afbeelding bij het artikel Marike van Weelden

Marike van Weelden is actrice. Samen met haar overleden man Arne Ehrhardt heeft ze twee kinderen. Jons, haar jongste zoon, heeft een meervoudige beperking.

Marike speelt in de voorstelling ‘Lastige ouders’ en maakte de documentaire ‘Waar de helden zijn’. Beide gaan over het gezinsleven met een zorgintensief kind. Marike brengt, ook als ze niet werkt, graag tijd door in het theater en de bioscoop. Ze geniet van het buitenleven rond haar woonark en bezoekt elke week haar zoon Jons die in een instelling woont. Verhalen delen vindt ze belangrijk. “Verhalen geven inzicht. Ik hoop dat ik kan bijdragen aan de missie van Sien door deze onder de aandacht te brengen.”

De voorstelling ‘Lastige ouders’ en de documentaire ‘Waar de helden zijn’ gaan over de reis die Marike en haar man Arne Ehlardt maakten met hun zoon Jons (21) en hun dochter Bieneke (23). Een reis die herkenbaar is voor veel ouders van een kind met een verstandelijke beperking. Arne is in 2019 overleden. Jons woont in een woongroep bij zorginstelling Dichterbij in Velp bij Grave. Hij heeft een meervoudige beperking. Door het spelen van de voorstelling ‘Lastige Ouders’ de documentaire ‘Waar de helden zijn’ heeft Marike veel mensen gesproken met zorg voor een kind, broer, zus of andere verwant met een beperking. “Ik heb veel verhalen gehoord, maar ook de nood, de roep om hulp gezien en gehoord. Dat er een plek is zoals bij Sien waar deze verhalen gedeeld worden en hulp geboden kan worden, vind ik heel belangrijk.”

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!