Over ons-Marjan van der Velde

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik
Afbeelding bij het artikel Marjan van der Velde

Marjan van der Velde combineert het moederschap met het schrijven van blogs en columns voor verschillende tijdschriften en websites. Ze is moeder van drie kinderen: een dochter, een pleegdochter en zoon Gideon.

Hij heeft het zeldzame col4a3bp syndroom en hierdoor ook een verstandelijke beperking, epilepsie en autistische kenmerken. Haar vrije tijd brengt ze het liefste door in haar gezin. Marjan houdt daarnaast van zingen, lezen, wandelen en een fijne Netflix-serie kijken op de bank. Schrijven is haar passie. “Dat ik daardoor mensen een kijkje geef in ons niet alledaagse leven, maakt het ook nog eens zinvol. Voor de sommige mensen is het een stukje herkenning, voor andere mensen een kennismaking met een bijzondere wereld.”

Marjan van der Velde heeft, samen met haar man Herwin, de zorg voor drie kinderen: dochter Ellemieke (20) pleegdochter Ebony (18) en zoon Gideon (9). De zorg voor haar gezin combineert Marjan met het schrijven van blogs en columns, onder andere voor Sien. “Het mooiste van Sien vind ik de herkenning, erkenning en kennis die je er kunt vinden. Mijn missie als ambassadeur van Sien is (nog) meer bekendheid geven aan Sien en het netwerk uitbreiden. Ook in mijn eigen omgeving, in Twente. Door meer bekendheid komt inclusie dichterbij! Hiervoor wil ik mij graag inzetten

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!