Over ons-Gabriël Anthonio

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik
Afbeelding bij het artikel Gabriël Anthonio

Gabriël Anthonio is bijzonder hoogleraar in de sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij spreekt en schrijft veel over het thema ‘leiderschap’ en geeft strategisch organisatie-advies.

Hij begeleidt graag mensen die toe zijn aan een nieuwe stap in hun leven of carrière. Gabriël is getrouwd en heeft twee kinderen. Zijn zoon Mahil heeft een verstandelijke beperking en autisme. Elke zaterdag gaat Gabriël Anthonio met zijn zoon op pad; ze maken een wandeling, eten een patatje of gaan naar de markt. Hij hoopt dat Sien steeds meer een ontmoetingsplaats wordt. “Een plek waar we kennis en ervaring delen, waar we mensen toerusten en ondersteunen.” Gabriël Anthonio is getrouwd met Radha die ook mantelzorger is. Naast Mahil hebben ze nog een dochter, Talita (27).

“Wat ik wil is waarde toevoegen aan Sien en aan de doelgroep van Sien. Sien heeft veel te bieden, aan naasten, maar ook aan woonbegeleiders. Als we onze ervaringsdeskundigheid, maar ook de wetenschappelijke en pedagogische deskundigheid gaan bundelen en systematischer gaan aanbieden, kunnen we nog meer van betekenis zijn. Daar wil ik graag aan bijdragen.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!