Cursussen en workshops

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik
workshops en cursussen Sien

Iedereen heeft mensen om zich heen nodig. Bij Sien kun je terecht voor verschillende workshops en trainingen gericht op versterken van het eigen sociale netwerk en dat van je kind, broer of zus. Workshops waar je kennis en informatie op kunt doen én andere ouders kunt ontmoeten. Je kunt kiezen uit onderstaande mogelijkheden. Daarnaast is het mogelijk om workshops op maat te laten organiseren. Neem hiervoor contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Cursus 'Versterk je netwerk'

Sien organiseert de praktische cursus 'Versterk je netwerk' voor het versterken van het sociale netwerk rondom je kind met een beperking en je gezin. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten.

Bijeenkomst 'Zorg en ondersteuning' 

Een bijeenkomst waarop diverse organisaties, die hulp en ondersteuning bieden, zich aan je voorstellen. Na de pauze is er volop gelegenheid om met jouw persoonlijke vragen bij deze organisaties aan tafel te schuiven. Eerstvolgende bijeenkomst: 25 september 2018 in Houten.

Natuurlijk, een netwerk!

Een sociaal netwerk voor kwetsbare mensen is van groot belang om te kunnen deelnemen aan de samenleving. Heb je een kind, broer of zus met een (verstandelijke) beperking en wil je dat hij of zij meer mogelijkheden krijgt om mee te doen aan activiteiten die bij hem of haar passen? Misschien is de cursus 'Natuurlijk, een netwerk!' dan wel wat voor jou.

Anders vasthouden

Hoe help en begeleid je jouw een kind met een beperking op weg naar een leven met meer zelfstandigheid en zelfredzaamheid? 
Meld je aan voor de cursus Anders Vasthouden en ontdek samen met andere ouders wat je eerst niet voor mogelijk hield.

Inspiratiemarkt

Wonen met een verstandelijke beperking. Hoe dan?
Er is veel mogelijk op het gebied van wonen voor mensen met een verstandelijke beperking, maar wat is passend voor jou of je kind? Tijdens de landelijke inspiratiemarkt van Sien kun je onder meer kennismaken met diverse soorten woonvoorzieningen, met woon- en zorginnovaties en met ouderinitiatieven. Ook kun je je door experts in workshops laten informeren over onderwerpen zoals wettelijke regelingen, financiën, wachtlijsten en sociale integratie.

Mijn verhaal

Graag delen wij verhalen van mensen die staan rondom een broer, zus of kind met een beperking.
Ook jouw verhaal delen? Laat het ons weten en neem contact op met Sien door te mailen naar info@sien.nl.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!