Ina Schep

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik

'Ik heb in de loop van de jaren ontdekt dat Willeke mij een spiegel voorhoudt. Zij is degene die mij iets leert.'

Aan het woord is Ina Schep, moeder van een dochter met een ernstige verstandelijke beperking. In een eerlijk en persoonlijk filmportret vertelt ze over allerlei zaken die komen kijken bij het ouderschap van een kind met een verstandelijke beperking. 

'Wat ik geleerd heb van Willeke is dat ik meer beperkt ben dan zij is. Ik kan van haar leren en dat geeft energie. Zij heeft mij geleerd om anders naar de dingen te kijken. Je gaat bezig met de dingen die ertoe doen.' Dit zegt Ina Schep in het onderstaande filmportret.

Daarnaast is Ina geinterviewd voor ons ledenblad MagaSien. Daarin vertelt ze waarom zij samen met haar man de mentor is voor hun dochter Willeke, en dit niet aan een externe professional overlaten. 'Om als ouders mentor te zijn, vind ik heel natuurlijk voelen'. Lees het interview in ons ledenblad.  

 

Deze film is gemaakt in het kader van het EMPouder project waarbij Sien betrokken was. Emp/Ouder is een driejarig project (van 2017-2019) van negen landelijke belangenorganisaties dat als doel heeft ouders van kinderen met een beperking of chronische ziekte zo te versterken (empoweren) dat zij (nog) beter hun rol als ouder / zorgregisseur van hun kind kunnen vervullen. 

Mijn verhaal
Mijn verhaal

Graag delen wij verhalen van mensen die staan rondom een broer, zus of kind met een beperking.
Ook jouw verhaal delen? Laat het ons weten en neem contact op met Sien door te mailen naar info@sien.nl.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!