Sien actueel-Brief aan Gideon

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik
Afbeelding bij het artikel Brief aan Gideon

Marjan is de moeder van Gideon, die een verstandelijke beperking heeft. Ze schrijft in haar blogs over haar ervaringen en overpeinzingen.

Lieve Gideon,

Jij geniet volop en hebt geen last van deze drukke donkere dagen aan het einde van het jaar.
Jij kijkt niet achterom en niet vooruit, maar bent puur in het hier en nu. Wat zou ik dat graag van je leren.
Ik wil je graag bedanken voor alles wat jij ons het afgelopen jaar geleerd en gegeven hebt. Hoe jij je zelf ook voelt, jij blijft liefde uitdelen aan de mensen om je heen. Jij merkt het ook meteen als één van ons zich niet zo prettig voelt. Op jouw prachtige manier troost en bemoedig jij wie het nodig heeft. Die extra intense knuffels zijn zo waardevol!

Ziek
Wat hebben wij weer veel beleefd het afgelopen jaar. Jij bent ziek geweest, hebt onderzoeken ondergaan in het ziekenhuis, bent langs geweest bij de dokter, VG-arts en revalidatiearts én jij moest naar de afdeling bijzondere tandheelkunde. Ook kreeg jij dit jaar steeds meer boze buien, waarbij jij jezelf hard op je hoofd slaat. Het doet ons elke keer verdriet om jou zo radeloos te zien en juist op die momenten zou ik zo graag willen weten wat er in jouw mooie koppie omgaat. Ik voel me dan zo machteloos, terwijl ik je zo graag zou willen helpen. Als de boze bui eenmaal over is, wil jij graag knuffelen. Wij mogen je dan troosten, maar eigenlijk troosten wij elkaar.

Vakantie
Dit jaar mochten wij met het hele gezin een week genieten in Villa Pardoes. Wat hebben wij het daar geweldig gehad! Jij straalde helemaal omdat jij zo intens genoot! En natuurlijk genoten wij volop met je mee. Ook de vakantie in de Beekse Bergen was geslaagd. Je voelde je daar erg prettig en zat lekker in je vel. Wij waren relaxed en dat heb jij zeker gevoeld.

Stappen zetten
Jij hebt het afgelopen jaar mooie stappen gezet in je ontwikkeling en daar zijn wij heel blij mee. Wij merken dat jij korte zinnen en opdrachtjes steeds beter begrijpt. Ook het zelf eten gaat elke keer beter; de stukjes brood prik jij steeds sneller en handiger aan je vork. In de herfst heb jij voor het eerst op regenlaarzen gelopen. Trots stapte je ermee door de plassen.

Wij merken dat jij dit jaar veel beter in je vel zit dan het jaar ervoor. Jij geniet zichtbaar van het leven. Natuurlijk zijn er de boze buien, het nieuwe pubergedrag en dagen waarop jij loopt te mopperen, maar dat mag. Het belangrijkste is dat die momenten weer overgaan. Daarna lach jij weer en ren jij weer vrolijk rond met je gitaartje.

Vrienden
De kinderen van de pgb’er bij wie jij logeert en de kinderen van de kerk zijn echt je vrienden geworden. Zij waarderen jou om wie jij bent en zij zien je humor, je persoonlijkheid en je karakter. Zij hebben begrip voor de dingen die jij anders doet of niet kunt. Voor hen hoor jij er helemaal bij. Jullie vriendschap ontroert ons elke keer weer.

Lieve Gideon, wij hebben bewondering voor de manier waarop jij in het leven staat. Jij bent zo vol vertrouwen in de mensen om je heen, gaat uit van het goede, geniet van de kleine dingen in het leven en bent zo sociaal en liefdevol. Ik hoop dat jij ook in het komende jaar merkt hoe waardevol jij bent voor ons en voor alle mensen om je heen.

Liefs, mama

 

boek levenslessen van jakkoSien is er voor mensen zoals Marjan en voor jou. Bij ons kun jij je verhaal kwijt, ontmoet je andere familieleden en krijg je persoonlijk advies. Sluit je nu aan bij Sien voor maar € 5,- per maand* en ontvang het boekje van Kees Ritmeester 'Levenslessen van Jakko' t.w.v. € 9,95 helemaal gratis.
*Voor minimaal een halfjaar of eenmalig minimaal € 30,-


Word donateur

 

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!