Sien actueel-Belang van het kind

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik
Afbeelding bij het artikel Belang van het kind

Amélie groeide op bij ouders met een verstandelijke beperking. Inmiddels is ze 18 jaar en gaan studeren. Dit is haar eerste blog voor Sien. Amélie wil liever niet onder haar eigen naam schrijven en legt uit wat ze met haar blog wil bereiken.

Anders
Ik ben opgegroeid bij ouders met een verstandelijke beperking en tot de dag van vandaag word ik er altijd wel op een bepaalde manier mee geconfronteerd dat ik een andere opvoeding heb gehad dan de meeste mensen om mij heen. Als ik bijvoorbeeld vroeger bij vriendinnetjes ging spelen en het er daar heel anders aan toeging. Daar gingen we samen aan tafel zitten en de dag bespreken. Die aandacht was er bij mij niet.
In het begin vond ik dit een heel lastig feit, want 'waarom ik?' Totdat ik begon met therapie en leerde om de kracht ervan in te zien.

Kracht
Ik heb mijn ‘andere opvoeding’ een plek in mij kunnen geven en het houden van mijzelf een grotere plek kunnen geven. Want ik kan wel blijven hangen in het 'waarom ik?', maar zo kom je niet verder. De kracht die ik uit therapie heb gehaald kan ik erg goed gebruiken in het dagelijks leven en in mijn sociale contacten. Die vroegere ik die verstijfde als iemand mij een knuffel gaf heb ik ingeruild voor precies het tegenovergestelde. De boosheid van een paar jaar geleden heb ik ingewisseld voor acceptatie en de dingen die je mist bij anderen zoeken. Ik mag van geluk spreken dat ik goede mensen om mij heen heb en dat ik nu zo in het leven sta, op een hele jonge leeftijd. Want laten we eerlijk zijn…18 is nog niet zo oud.

Toch, dat ik zover gekomen ben, komt niet alleen door de kansen die mij gegeven zijn, maar zeker ook door mijn doorzettingsvermogen en kracht. Ik vind het zó belangrijk dat er meer aandacht komt voor de kinderen van ouders met een (licht) verstandelijke beperking! Het zijn de kinderen die met zoveel problemen kampen. Zij moeten gezien en erkend worden; zo kom je verder. En door het schrijven van deze blog hoop ik aan die andere kinderen te laten zien dat ze niet de enige zijn.

Amélie

Sien is er voor mensen zoals Amélie en voor jou. Bij ons kun jij je verhaal kwijt, ontmoet je andere lotgenoten. Sluit je nu aan bij Sien.

Word donateur

 

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!