Sien actueel-De kers op de (appel)taart

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik
Afbeelding bij het artikel De kers op de (appel)taart

Kim en Sonja gaan een Thomashuis opzetten, een huis voor mensen met een verstandelijke beperking. Ze willen de toekomstige bewoners goede en liefdevolle zorg bieden. De bijzondere buren gaan daar zeker bij helpen!

In onze vakantie waren wij lekker aan het fietsen in Friesland. Onderweg stopten we bij een restaurantje aan het water voor een drankje. Aangezien het grootste gedeelte van onze mooie fietstocht erop zat, vonden we dat we er iets lekkers bij verdiend hadden. We vonden een plekje op het terras en de serveerster kwam naar ons toe. Ze groette ons niet en vroeg zonder omhaal of we wat wilden bestellen. “Graag”, zeiden wij en wij bestelden onze thee.

Twee appeltaartjes
De serveerster liep snel weer weg, voordat we kans hadden om nog iets te bestellen. Toen ze terugkwam met onze thee, vroegen we of ze er ook nog wat lekkers bij had. Zonder enig enthousiasme somde ze de mogelijkheden op en we kozen voor twee appeltaartjes. De appeltaart en de thee waren prima. We kregen precies wat we besteld hadden.

Vaste gezichten
Wij, Kim en Sonja, starten binnenkort een Thomashuis in het centrum van Almelo; een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. Naast ons beginnen Marieke en Remco een Herbergier voor mensen met geheugenproblemen. Wat het zo bijzonder maakt is dat wij (de zorgechtparen) de woningen runnen en er ook wonen. Op deze manier zijn wij de vaste gezichten en bieden wij continuïteit en stabiliteit. Doordat de huizen naast elkaar staan, kunnen we elkaar versterken en ondersteunen en de bewoners kunnen met elkaar de gezelligheid opzoeken. 

Het verschil maken
Net zoals de serveerster kunnen wij minimale diensten draaien en geen stap extra zetten. Maar wij willen juist het verschil maken door meer aandacht en liefde te geven. Met liefdevolle zorg, aandacht en nabijheid creëren wij een warm ‘thuis’ voor onze bewoners. 
Door de kleinschaligheid van beide woningen zijn er altijd korte lijnen, is er meer aandacht en tijd voor onze bewoners en tegelijk hopen we door goed werkgeverschap onze medewerkers langer aan ons te binden. De spreekwoordelijke kers op de (appel)taart die wij van de serveerster niet kregen!

Kim van Steenis en Sonja Vos

Ga voor meer informatie over Thomashuis Almelo naar https://www.thomashuis.nl/almelo  en voor meer informatie over Herbergier Almelo naar https://www.herbergier.nl/almelo

boek levenslessen van jakkoSien is er voor verwanten van mensen met een verstandelijke beperking. Bij ons kun jij je verhaal kwijt, ontmoet je andere familieleden en krijg je persoonlijk advies. Sluit je nu aan bij Sien voor maar € 5,- per maand* en ontvang het boekje van Kees Ritmeester 'Levenslessen van Jakko' t.w.v. € 9,95 helemaal gratis.
*Voor minimaal een halfjaar of eenmalig minimaal € 30,-

Word donateur

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!