Sien actueel-Opvoeden met vallen en opstaan

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik
Afbeelding bij het artikel Opvoeden met vallen en opstaan

Kinderen opvoeden is niet altijd eenvoudig. Zeker, of ook, niet als je kind een verstandelijke beperking heeft. En hoe ga je om met het geloof? Roelie Reiling, predikant-geestelijk verzorger, deelt haar ervaringen.

Leerschool
Ben jij een opvoeder geworden door de geboorte van je kind(eren)? Of heb je een opleiding gehad om dit ‘werk’ te doen? Vermoedelijk niet dat laatste. Gelukkig gaat de opvoeding van je kroost veelal vanzelf. Nou ja, vanzelf? Het is wel een echte leerschool… Er zijn op die leerschool opvoedboeken en professionals, maar het meeste leer je, denk ik, door te doen en bovenal door je kind onvoorwaardelijk lief te hebben. En wat als je ouder bent van een kind met een verstandelijke beperking? Misschien worden de opvoeddoelen niet anders, maar de vragen veranderen wel.

Geloof, hoop en liefde
Hoe voed je kinderen op met geloof, hoop en liefde? Als die waarden voor jou als ouder van wezenlijk belang zijn in je leven en als je die graag wilt meegeven aan je kind? Ik vermoed ook met vallen en opstaan. En wat als je jouw kind met een verstandelijke beperking ook wilt meenemen op de weg van geloof, hoop en liefde; welke vragen kom je dan tegen?

Kunstenaars
Ik ben mede-eigenaar van de website www.onbeperktgeloven.nl. Als gepensioneerd predikant-geestelijk verzorger voor en met mensen met een verstandelijke beperking heb ik ervaren hoeveel er mogelijk is om het christelijk geloof te beleven. Naar mijn idee zijn veel mensen met een verstandelijke beperking kunstenaars in het beleven van de waardevolle en zinvolle elementen van het christelijk geloof. Daarom verheug ik me erop om samen met jullie als ouders (of verwanten) te kijken naar wat er te ontdekken valt op de weg van geloven samen met je kind.

Webinar
Graag deel ik met jullie in een webinar iets van wat ik heb ontdekt. Ook zou ik graag horen wat jullie vragen zijn. Of wellicht jullie ontdekkingen?! Ik hoop dat de handvatten die ik jullie op 16 mei wil meegeven, ondersteunend en inspirerend mogen zijn. Mocht je interesse gewekt zijn, meld je dan aan bij Sien. Heb je nu al vragen of opmerkingen, laat ze gerust weten. Dat helpt mij bij de verdere voorbereidingen.

Graag tot ziens in het webinar!

Roelie Reiling
predikant-geestelijk verzorger (sinds kort met pensioen)


Webinar 'Zo zijn onze manieren', op maandag 16 mei van 19.30 - 21.00 uur. Je kunt je hier aanmelden.
Voor leden van Sien is het webinar gratis. Niet-leden betalen € 5,- 

 

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!