Sien actueel-Op eigen benen

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik
Afbeelding bij het artikel Op eigen benen

Sien gaat starten met een nieuwe serie. Elke maand kun je op sien.nl een nieuw blog lezen, waarin steeds iemand anders zijn of haar persoonlijke ervaringen deelt. In dit allereerste blog vertelt Jessica, die een licht verstandelijke beperking heeft, hoe zij zelfstandig ging wonen. Een positief verhaal, want een nieuwe blogserie verdient een vrolijk begin!

Spannend
Ik zal mij even voorstellen. Ik ben Jessica en ik ben 32 jaar. Toen ik 22 jaar was, ben ik op mijzelf gaan wonen. Ik wilde eigenlijk al meteen zelfstandig gaan wonen, maar dat vond ik nog te spannend. Ik heb daarom eerst een klein half jaartje in een trainingshuis gewoond. Hier heb ik het super naar mijn zin gehad en ook heel veel geleerd. Zo kon ik weer doorgroeien.

Uitdaging
De volgende stap was naar een woning met nog meer zelfstandigheid. Dat leek mij een leuke uitdaging. Ik ben daar toen samen met de vijf andere bewoners van het trainingshuis naartoe verhuisd. Daar heb ik bijna negen jaar met veel plezier gewoond.

Trots
Ik heb nu besloten om de stap te zetten naar ambulante begeleiding. Dat was wel een flinke stap hoor. Ik vond het superspannend allemaal, maar nu bevalt het heel erg goed! Ik heb best wel stress gehad, want ik moest veel regelen en inpakken. Maar alles is gelukt en is het allemaal goed gekomen. Ik woon nu sinds april zelfstandig met ambulante begeleiding en ik kan zeggen dat ik heel erg trots op mijzelf ben. Ik heb het hier erg naar mijn zin.

Huisje
Het is een heel leuk huisje, met een fijne tuin waar ik ook vaak zit. Ook is het een superleuke buurt. Daar ben ik enorm blij mee ben, want dat moet je altijd maar even afwachten. Ik ben weer terug in mijn oude vertrouwde dorp, heerlijk vind ik dat.

Kers
Als kers op de taart heb ik in dezelfde periode te horen gekregen dat mijn contract op mijn werk wordt verlengd voor onbepaalde tijd. Mijn dag kon niet meer stuk. Tot slot wil ik zeggen: als je aan een nieuwe uitdaging toe bent, moet je het gewoon doen. Het valt achteraf allemaal reuze mee!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!