Nieuwe voorzitter Sien

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik
Afbeelding bij het artikel Nieuwe voorzitter Sien

Met veel plezier en dankbaarheid stellen wij Ine Woudstra voor als de nieuwe voorzitter van Belangenvereniging Sien. Ine volgt Karolien Pouwels - Koopman op.

Ine zegt: ‘Mijn drive en motivatie die maken dat ik doe wat ik doe. Want ik ben in de gelukkige omstandigheden dat al mijn werk, betaald én onbetaald, voortkomt uit mijn sterke behoefte om mijzelf in te zetten voor anderen, voor wie geldt dat het leven nét wat meer uitdagingen heeft, dan voor mijzelf.’

Ine heeft een betaalde baan bij Bartiméus, kennis en expertisecentrum voor mensen met een visuele beperking en is daar accountmanager wat neerkomt op het aangaan en vormgeven van samenwerkingsverbanden die ten goede komen van de mensen die slechtziend of blind zijn. Zij zoekt de samenwerking op, en zorgt dat er partijen zich met elkaar gaan verbinden, zodat de cliënten daar uiteindelijk de grote winnaar van zijn.
‘Binnen Bartiméus wonen mensen  met een verstandelijke beperking, of meervoudige/dubbele zintuigelijke beperking. Samen met familie en verwanten zorgen wij dat zij een optimale kwaliteit van leven hebben met alle specialistische zorg en ondersteuning die dat vraagt. Ik werk met regelmaat mee op de woongroepen, en maak de betrokken rol van de verwant dan goed mee.’ zegt Ine.

Daarnaast is zij bestuurlijk sterk verbonden aan een aantal belangenorganisaties en patiëntenorganisaties voor mentale gezondheid. Ine is voorzitter van Stichting Borderline en voorzitter van BovenJan, een digitaal platform waarin aandoening overstijgend wordt gewerkt aan mentale gezondheid.

“De belangen die Sien behartigt, dat raakt aan mijn overtuigingen, aan mijn werk bij Bartiméus, én aan mijn werk als mentor. Ik ben mentor van een prachtige, temperamentvolle Italiaanse dame die een verstandelijke beperking heeft. Samen met mij kan zij de wereld wel aan en dat is prachtig om te zien.”

Haar vrije tijd besteedt ze graag aan het maken van wandeltochten o.a. in de prachtige Achterhoek waar ze woont. Ze leest graag, is creatief bezig zijn maar dan wel zonder patroon, én speelt klarinet in het orkest van de plaatselijke muziekvereniging.
Ine is getrouwd en heeft drie volwassen kinderen.

 

Karolien heeft zich vanaf 2015 met veel passie ingezet als algemeen bestuurslid van Sien en sinds augustus 2022 als voorzitter. Daar zijn wij heel dankbaar voor. Karolien ook via deze weg bedankt voor alles wat jij voor Sien en daarmee voor onze leden en onze doelgroep hebt gedaan!

Karolien zegt: “Met toch wel pijn in het hart neem ik afscheid van het bestuur van Sien. Het waren 8 mooie jaren waarin we samen als bestuur en medewerkers konden werken voor een belangrijke doelgroep, mensen met een verstandelijke beperking. Ik heb ook veel geleerd van de verhalen en ervaring van ouders en verwanten. Die kennis neem ik graag mee naar andere rollen die ik vervul. Maar na zoveel jaar vind ik het gewoon goed dat nieuwe mensen verder gaan met het besturen van Sien. Want wat blijft het belangrijk dat de belangen van deze groep mensen voortdurend onder de aandacht worden gebracht!”na zoveel jaar vind ik het gewoon goed dat nieuwe mensen verder gaan met het besturen van Sien. Want wat blijft het belangrijk dat de belangen van deze groep mensen voortdurend onder de aandacht worden gebracht!”

zegt: “Met toch wel pijn in het hart neem ik afscheid van het bestuur van Sien. Het waren 8 mooie jaren waarin we samen als bestuur en medewerkers konden werken voor een belangrijke doelgroep, mensen met een verstandelijke beperking. Ik heb ook veel geleerd van de verhalen en ervaring van ouders en verwanten. Die kennis neem ik graag mee naar andere rollen die ik vervul. Maar na zoveel jaar vind ik het gewoon goed dat nieuwe mensen verder gaan met het besturen van Sien. Want wat blijft het belangrijk dat de belangen van deze groep mensen voortdurend onder de aandacht worden gebracht!”
minimaal een halfjaar of eenmalig minimaal € 30,-Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!