Heb jij een ouder met een (licht) verstandelijke beperking? Denk met ons mee

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik
Afbeelding bij het artikel Heb jij een ouder met een (licht) verstandelijke beperking? Denk met ons mee

Heb jij een ouder met een (licht) verstandelijke beperking? En ben je 16 jaar of ouder? Dan zijn wij opzoek naar jou om onze adviesraad te versterken. Het Trimbos-instituut zet zich samen met de Denktank KVBO in voor betere ondersteuning en meer aandacht voor kinderen van ouders met een (licht) verstandelijke beperking.

Aankomend jaar gaan we een website maken voor de (volwassen) kinderen en professionals. Daarnaast gaan we materialen maken die professionals helpen in de ondersteuning van de kinderen. We willen graag samen met het Trimbos-instituut twee adviesraden opzetten: een adviesraad voor jongeren en jongvolwassenen van 16 t/m 25 jaar en een adviesraad voor volwassenen van 25 jaar en ouder.

Wat houdt deelname aan de adviesraad in?

Voor de adviesraad zoeken wij leden die het aankomende jaar ongeveer vijf (online) bijeenkomsten van 1.5 uur willen bijwonen. Tijdens deze bijeenkomsten vragen we de leden om aan te geven waar kinderen van ouders met een (licht) verstandelijke beperking naar op zoek zijn op een online platform, om mee te denken over de inhoud van het online platform en om advies te geven over de materialen die we gaan maken voor professionals. Bijvoorbeeld als er een gesprekskaart gemaakt wordt voor professionals zijn we benieuwd naar wat jou geholpen heeft in het gesprek met professionals. Voor beide adviesraden (jongeren/jongvolwassenen en volwassenen) zoeken we zes leden.

"Het gaat om jouw mening en adviezen. Je bepaalt zelf wat je wel en niet vertelt over je eigen situatie of die van je ouder(s)."

Aanmelden

Als je je opgeeft via het aanmeldformulier, plannen we een (online) kennismakingsgesprek met je in en vertellen we meer over de deelname. Samen beslissen we of de adviesraad iets voor jou is. Je kan je tot 19 februari aanmelden voor de adviesraad.

> Naar het aanmeldformulier

Heb je vragen?

Mail dan naar iDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Denktank KVBO bestaat onder andere uit: belangenvereniging Sien, Landelijk Kenniscentrum LVB, Nederlands Jeugdinstituut, Nederlands Centrum Jeugdgezondheid, Vilans, William Schrikker Stichting en Cordaan / Expertisecentrum Kinderwens, Ouderschap & Kennisnetwerk Seksualiteit en het Trimbos-instituut. In 2023 sluiten de volgende organisaties aan: Strategische Alliantie Jonge Mantelzorg, UVA Forensische orthopedagogiek / Expect Jeugd, Kenniscentrum Kraamzorg, Aveleijn, ASVZ, Lies Wenselaar (kinder- en jeugdpsychiater / psychotherapeut), In de buurt 033 en Philadelphia Ouder&Kind.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!