Bijbel voor mensen met een beperking

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik

Stichting Philadelphia heeft een Bijbel uitgebracht die speciaal gericht is op volwassenen met een verstandelijke beperking. Voor hen is een kinderbijbel vaak net te kinderachtig, maar de Bijbel in Gewone Taal te moeilijk. Deze Bijbel bevat 77 Bijbelverhalen in begrijpelijke taal. De verhalen zijn bijna allemaal voorzien van illustraties die gemaakt zijn door deelnemers van de dagbestedingslocaties van Philadelphia.

Het idee voor deze Bijbel ontstond aan het begin van de coronapandemie. Op ‘Hallo Thuis’, het YouTubekanaal van Philadelphia las de (inmiddels overleden) theoloog René Grotenhuis bijbelverhalen voor die hij zelf herschreven had. Deze verhalen zijn nu gebundeld. Om recht te doen aan de hele Bijbel zijn er nog twee verhalen aan toegevoegd.

Bij de selectie van de verhalen is er op gelet dat de verhalen vooral hoop en bemoediging moesten uitstralen en moesten gaan over het ontwikkelen van je talenten. Want de boodschap van de Bijbel is dat ieder mens ertoe doet en eigen, unieke talenten heeft gekregen. Die boodschap wil Philadelphia met deze Bijbel benadrukken.

De Bijbel kost € 19,50 en is te koop in de webshop van Philadelphia.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!