Sien en het coronavirus

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik
Afbeelding bij het artikel Sien en het coronavirus

Begin deze week kregen we het eerste telefoontje binnen over het coronavirus. Een ouder van een dochter met een verstandelijke beperking in een instelling moest kiezen. De keuzes? Het kind zo snel mogelijk naar huis halen of het kind in ieder geval drie weken niet zien. En wat kies je dan? Het coronavirus zorgt voor ontwrichting binnen de maatschappij, maar ook binnen instellingen en gezinnen. Het maakt je nog een extra bewust van de kwetsbaarheid van deze jongeren en volwassenen en niet te vergeten hun familieleden.

Verbonden

Via de website en onze social media zullen we jullie op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen rondom Sien en het coronavirus. Voordat je daar meer over leest, willen we je vooral laten weten dat we er graag voor je zijn. Vandaag of morgen valt ons MagaSien op de mat van onze leden. Dat is geschreven voordat de wereld veranderde door corona. Het thema is: ‘Verbondenheid’, hoe actueel! We willen benadrukken dat we graag met jullie verbonden willen zijn in de komende tijd. Heb je praktische vragen? Bel of mail ons! Wil je je verhaal kwijt of je zorgen delen? Ook dan zijn we er graag voor je.

Praktisch

Dan nu de beloofde praktische informatie:

  • We annuleren t/m eind mei alle bijeenkomsten die ingepland waren. Denk daarbij onder meer aan de cursus ‘Versterk je netwerk’ en themabijeenkomst ‘Help mijn kind wordt 18’. Houdt onze website in de gaten voor de laatste berichten.
  • Sien blijft voorlopig bereikbaar op de huidige werkdagen. Op onze contactpagina vind je onze gegevens.
  • We zullen met enige regelmaat updates geven via onze website, maar de meest actuele informatie verspreiden we via onze pagina's op Facebook, LinkedIn en Twitter. Mocht je ons nog niet volgen, overweeg dan om dat vanaf nu wel te doen.
  • De koepel IederIn, waarbij Sien is aangesloten, heeft een belangrijk bericht op haar website geplaatst over het omgaan met mensen met een beperking. We willen je vragen dat door te lezen en desgewenst te verspreiden. Je vindt het hier

Contact

We willen jullie de komende tijd veel sterkte en wijsheid toewensen. Aarzel vooral niet om contact met ons op te nemen. We zijn er voor jullie en denken aan jullie!