Oproep: denk mee

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik

Onze collega-oudervereniging KansPlus werkt aan een vernieuwde Richtlijn Palliatieve Zorg. De zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en hun naasten in de laatste levensfase kan en moet beter. Maar hoe?

KansPlus ontwikkelde een vragenlijst voor professionals en ouders/familie. Om zo goed mogelijk aan te kunnen sluiten op de huidige praktijk, wordt door KansPlus naar deelnemers gezocht waarvan in de afgelopen vijf jaar een kind, broer of zus is overleden én naar mensen die verwachten dat zij binnen een jaar hiermee te maken krijgen. Bevindt of bevond je je in deze moeilijke situatie? Wil je dan helpen om de palliatieve zorg te verbeteren door deze korte vragenlijst (10 minuten) uiterlijk 30 september in te vullen? Met de uitkomsten van de enquête kan KansPlus goede aanbevelingen doen om deze belangrijke vorm van zorg te verbeteren. Dankuwel.

Inspiratiemarkt

Wonen met een verstandelijke beperking. Hoe dan?
Er is veel mogelijk op het gebied van wonen voor mensen met een verstandelijke beperking, maar wat is passend voor jou of je kind? Tijdens de landelijke inspiratiemarkt van Sien kun je onder meer kennismaken met diverse soorten woonvoorzieningen, met woon- en zorginnovaties en met ouderinitiatieven. Ook kun je je door experts in workshops laten informeren over onderwerpen zoals wettelijke regelingen, financiën, wachtlijsten en sociale integratie.

Mijn verhaal

Graag delen wij verhalen van mensen die staan rondom een broer, zus of kind met een beperking.
Ook jouw verhaal delen? Laat het ons weten en neem contact op met Sien door te mailen naar info@sien.nl.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!