Week van de Toegankelijkheid

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik

Van 7 tot 11 oktober is het weer zover. De landelijke Week van de Toegankelijkheid. Deze week wordt georganiseerd door de koepel ieder(in) en de organisaties die daar deel van uitmaken.

Tijdens deze week willen we met z’n allen laten zien hoe belangrijk het is dat mensen met een beperking net als iedereen mee kunnen doen. Het motto is dit jaar ‘Lekker vrij! Doen wat je zelf wilt.’ Ieder(in) vraagt tijdens deze week aandacht voor toegankelijk recreëren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de toegankelijkheid van natuurgebieden, musea, pretparken, monumenten, theaters en evenementen. Een belangrijke week, want mensen met uiteenlopende beperkingen lopen helaas nog steeds tegen belemmeringen aan in hun vrije tijd. Meer info? Neem een kijkje op de website.

https://weekvandetoegankelijkheid.nl/

Inspiratiemarkt

Wonen met een verstandelijke beperking. Hoe dan?
Er is veel mogelijk op het gebied van wonen voor mensen met een verstandelijke beperking, maar wat is passend voor jou of je kind? Tijdens de landelijke inspiratiemarkt van Sien kun je onder meer kennismaken met diverse soorten woonvoorzieningen, met woon- en zorginnovaties en met ouderinitiatieven. Ook kun je je door experts in workshops laten informeren over onderwerpen zoals wettelijke regelingen, financiën, wachtlijsten en sociale integratie.

Mijn verhaal

Graag delen wij verhalen van mensen die staan rondom een broer, zus of kind met een beperking.
Ook jouw verhaal delen? Laat het ons weten en neem contact op met Sien door te mailen naar info@sien.nl.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!