Sien partner van Gehandicaptenzorg Fair 2019

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik

Op donderdag 9 mei is 'De Gehandicaptenzorgfair 2019' in de Basiliek in Veenendaal. De Gehandicaptenzorg Fair biedt zorgverleners de kans om kennis op te doen, uit te wisselen en weer helemaal op de hoogte te komen van alle laatste ontwikkelingen. Ook Sien is aanwezig op deze fair om kennis te delen. Onze adviseur Jolanda den Hartog zal workshops verzorgen rondom het thema 'Help, mijn kind wordt 18' en over 'Kinderen van verstandelijk beperkte ouders'. 

De gehandicaptenzorg is altijd in beweging. Sinds de ingrijpende wetswijzigingen van enkele jaren terug zijn er veel nieuwe situaties en vragen ontstaan. Veel zorgverleners kampen met een hoge werkdruk door het chronische tekort aan personeel in de branche. CliĆ«nten en hun naasten raken regelmatig de weg kwijt in het ingewikkelde zorgsysteem, bijvoorbeeld bij een Wlz-aanvraag. Ook het sociale domein bevat obstakels voor mensen met een beperking. 

Als begeleider wil je natuurlijk graag op de hoogte blijven van al die ontwikkelingen. Wat betekenen ze voor jouw dagelijkse praktijk? En hoe waarborgen we al het goeds in de gehandicaptenzorg? Voor de Gehandicaptenzorg Fair hebben we een gevarieerd programma samengesteld. Na deze dag ben je weer helemaal bij met de laatste ontwikkelingen, zodat je de allerbeste zorg kan leveren.

Lees meer: https://basiliekveenendaal.nl/agenda/gehandicaptenzorg-fair-2019

Sien partner gehandicaptenfair Veenendaal

Themabijeenkomst

Help, mijn kind wordt 18! Wat moet ik regelen?
Voor kinderen met een verstandelijke beperking die 18 jaar worden, verandert er veel in de wet- en regelgeving. Wat betekent dat voor jou als ouder? Sien helpt je graag op weg en organiseert daarom voor leden en andere belangstellende ouders, verwanten en professionals drie themabijeenkomsten.

Mijn verhaal

Graag delen wij verhalen van mensen die staan rondom een broer, zus of kind met een beperking.
Ook jouw verhaal delen? Laat het ons weten en neem contact op met Sien door te mailen naar info@sien.nl.

Verkiezingen

Alle Nederlanders vanaf 18 jaar mogen stemmen. Ook mensen met een beperking. Dat gaat niet altijd vanzelf. Voor verstandelijk gehandicapten is het vaak ingewikkeld om zonder hulp van anderen gebruik te maken van dit eenvoudige grondrecht. Belangenvereniging Sien vraagt hiervoor aandacht.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!