Prokkelweek 2019

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik

Van maandag 3 tot en met zaterdag 8 juni is het weer Prokkelweek. Een week vol prikkelende ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Natuurlijk bent u daar het hele jaar door mee bezig, maar 1 week in het jaar om daarvoor extra aandacht te vragen.

Als ouder(s) en professional(s) betrokken bij mensen met een (verstandelijke) beperking kunt u de Prokkelweek gebruiken bijvoorbeeld voor het vergroten van het sociaal netwerk, voor meer contacten in de buurt, voor een dagje kijken bij een ander bedrijf of organisatie. Of voor wat u zelf belangrijk vindt.

De landelijke stichting heeft een aantal mooie voorbeelden op haar site gezet. Voorbeelden die kleinschalig en makkelijk zijn te organiseren, zoals een bak- of kookProkkel maar ook activiteiten waaraan iemand met een verstandelijke beperking mee kan doen, bijvoorbeeld aan een BeleidsProkkel bij het ministerie van Onderwijs of Sociale Zaken (bekijk hier het overzicht van BeleidsProkkels) of bij de bakker in de buurt. Bij de stichting kunt u ook PR materiaal opvragen waarmee u zelf lokaal aan de slag kunt.

Meer informatie www.prokkel.nl.

Themabijeenkomst

Help, mijn kind wordt 18! Wat moet ik regelen?
Voor kinderen met een verstandelijke beperking die 18 jaar worden, verandert er veel in de wet- en regelgeving. Wat betekent dat voor jou als ouder? Sien helpt je graag op weg en organiseert daarom voor leden en andere belangstellende ouders, verwanten en professionals drie themabijeenkomsten.

Mijn verhaal

Graag delen wij verhalen van mensen die staan rondom een broer, zus of kind met een beperking.
Ook jouw verhaal delen? Laat het ons weten en neem contact op met Sien door te mailen naar info@sien.nl.

Verkiezingen

Alle Nederlanders vanaf 18 jaar mogen stemmen. Ook mensen met een beperking. Dat gaat niet altijd vanzelf. Voor verstandelijk gehandicapten is het vaak ingewikkeld om zonder hulp van anderen gebruik te maken van dit eenvoudige grondrecht. Belangenvereniging Sien vraagt hiervoor aandacht.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!