Goed nieuws voor ZEVMB-kinderen

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik

Goed nieuws! Geen onnodig confronterende vragen meer op evaluatieformulier van de rechtbank voor ZEVMB-kinderen.

Conny Dickhoff zocht vorige maand de publiciteit rondom de pijnlijke vragen die zij iedere vijf jaar krijgt voorgeschoteld om haar curatorschap te behouden over haar dochter met een zeer ernstige meervoudige beperking. Vragen als 'Wat heeft u de afgelopen jaar gedaan om de zelfredzaamheid van betrokkene te bevorderen'.

'Als je naar mijn dochter kijkt, zie je hoe absurd deze vragen zijn. Zo ver verwijderd van de dagelijkse werkelijkheid, dat het gewoon pijnlijk is', aldus Conny.

Naar aanleiding van deze berichtgeving zijn er Kamervragen gesteld aan minister Hugo de Jonge. En hij heeft aangegeven dat het formulier voor de verlenging van het curatorschap voor ZEVMB-kinderen (kinderen met een zeer ernstige verstandelijke meervoudige beperking) is aangepast. 'Bij de tweede periodieke evaluatie kan de beantwoording van de vragen veel korter zijn via een 'afslag' die specifiek is gericht op ZEVMB'. Zo staat in de beantwoording van de kamervragen, die hier te lezen is:https://bit.ly/2x00xcH.

Themabijeenkomst

Help, mijn kind wordt 18! Wat moet ik regelen?
Voor kinderen met een verstandelijke beperking die 18 jaar worden, verandert er veel in de wet- en regelgeving. Wat betekent dat voor jou als ouder? Sien helpt je graag op weg en organiseert daarom voor leden en andere belangstellende ouders, verwanten en professionals drie themabijeenkomsten.

Mijn verhaal

Graag delen wij verhalen van mensen die staan rondom een broer, zus of kind met een beperking.
Ook jouw verhaal delen? Laat het ons weten en neem contact op met Sien door te mailen naar info@sien.nl.

Verkiezingen

Alle Nederlanders vanaf 18 jaar mogen stemmen. Ook mensen met een beperking. Dat gaat niet altijd vanzelf. Voor verstandelijk gehandicapten is het vaak ingewikkeld om zonder hulp van anderen gebruik te maken van dit eenvoudige grondrecht. Belangenvereniging Sien vraagt hiervoor aandacht.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!