Coronanieuws

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik
Afbeelding bij het artikel Coronanieuws

We krijgen regelmatig vragen over corona en wat dit betekent voor mensen met een beperking en hun familie. Op deze verzamelpagina tref je een overzicht aan van de belangrijkste informatie. Daarnaast vind je hier ook ervaringsverhalen van familieleden.

Informatie

In de afgelopen twee jaar hebben we zoveel mogelijk mensen uit onze achterban op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen via verschillende kanalen. Denk daarbij aan onze website en social media: Facebook, Twitter en LinkedIn. Volg jij ons al? Ook versturen we elke maand een nieuwsbrief. Wil je die vanaf nu ook ontvangen? Schrijf je dan hier in. Zo blijf je goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Op de website van Steffie staat een duidelijk filmpje over hoe het nu gaat met corona en nog meer informatie over corona.

Vaccinatie

  • Het ministerie van VWS heeft een 'praatplaat' ter uitleg gemaakt voor de herhaalprik.

Signalen

We ontvangen veel reacties en signalen vanuit onze achterban. Daar zijn we heel blij mee! Die gebruiken we namelijk om het ministerie van VWS, het RIVM en andere beleidsbepalers zo goed mogelijk te informeren over de zorgen en emoties die er bij familieleden leven. Zo kunnen we verschil maken! En natuurlijk luisteren we ook graag naar jullie verhalen en beantwoorden we met veel plezier al jullie vragen. Bel of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.ons gerust!

Jullie stem laten horen doen we als Sien ook via Ieder(in). Een koepel van Belangenorganisaties en patiëntenverenigingen, waar wij lid van zijn.

Zelftesten

Het uitgangspunt is nu dat je bij een mogelijke coronabesmetting een thuistest doet. Het is niet meer nodig om een positieve zelftest door de GGD te laten bevestigen.
Voor bepaalde doelgroepen is het nog wel mogelijk om zich te laten testen bij de GGD

  • Inwoners van instelling met kwetsbare personen (van 70 jaar of ouder, of met een ernstige afweerstoornis)
  • Mensen die thuis wonen en naar de dagbesteding gaan (van 70 jaar of ouder, of met een ernstige afweerstoornis)
  • Mensen die geen zelftest kunnen doen, ook niet met hulp van anderen.

Overigens kunnen ook de volgende mensen nog een test bij de GGD doen:

  • Zorgmedewerkers
  • Mensen die een herstelbewijs nodig hebben.

Meer informatie hierover

Het is mogelijk om gratis zelftesten te krijgen als mantelzorger en PGB-er.

Handreikingen

Onze collega-organisaties KansPlus, LSR, Ieder(in) en VGN hebben speciale handreikingen gemaakt met zinvolle informatie. Die delen we graag. Download de handreikingen hieronder gratis: 

Hopelijk bieden deze handreikingen voldoende duidelijkheid. Heb je nog vragen of opmerkingen, neem dan vooral Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.met ons op.

Onderzoek

Wij hebben bijgedragen aan een onderzoek van Ieder(in) onder onze achterban over de effecten van de coronacrisis:

In opdracht van onder meer Ieder(in) en VGN is door Young Work onderzoek gedaan hoe jongeren met een beperking de coronacrisis ervaren:

Blogs en artikelen

Sien wordt regelmatig gevraagd om een blog te schrijven of aan een artikel mee te werken. Kijk hier voor onze laatste bijdragen: 

  • Blog Corona en maximale verbondenheid 

Vragen?

Als je vragen hebt, neem dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op. We denken graag met je mee!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!