Webinar Zorg en dwang

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik
Afbeelding bij het artikel Webinar Zorg en dwang

Als Sien werken we graag samen met andere (belangen)organisaties. Vanuit de gedachte dat we elkaar kunnen aanvullen en versterken. Daarom starten we dit najaar i.s.m. Dit Koningskind met een aantal gezamenlijke themabijeenkomsten. Op 7 oktober vindt het eerste webinar Zorg en dwang plaats.

Inhoud Wet zorg en dwang
De Wet zorg en dwang (Wzd) beschermt de vrijheid van de cliënt om zijn of haar eigen leven in te richten. Deze wet gaat daarom over een belangrijk onderwerp dat het leven van mensen met een beperking direct raakt. Er staat o.a. in dat vrijheidsbeperking of onvrijwillige zorg niet is toegestaan, tenzij er sprake is van ernstig nadeel voor de cliënt of zijn omgeving.

Je rechten en plichten

Draag je zorg voor iemand met een beperking? Dan kan je te maken krijgen met de Wet zorg en dwang. Daarin staat bijvoorbeeld dat het beperken van vrijheid of verlenen van onvrijwillige zorg niet is toegestaan. Het is handig om te weten wat deze wet precies betekent. Volg daarom de webinar op woensdagavond 7 oktober van Gerike Nagel. Zij is Beleidsmedewerker Zorg bij de Rozelaar en kan je er alles over vertellen.

Aanmelden

De webinar is gratis voor leden. Niet-leden betalen 5,= via i-Deal. Je kunt je hier opgeven.

Mijn verhaal
Mijn verhaal

Graag delen wij verhalen van mensen die staan rondom een broer, zus of kind met een beperking.
Ook jouw verhaal delen? Laat het ons weten en neem contact op met Sien door te mailen naar info@sien.nl.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!