Cursus 'Versterk je netwerk' najaar 2020

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik
Afbeelding bij het artikel Cursus 'Versterk je netwerk' najaar 2020

Praktische cursus voor het versterken van het sociale netwerk rondom je kind en gezin 

Sien geeft op 5 oktober, 26 oktober en 16 november 2020 de cursus 'Versterk je netwerk'. Deze zal op drie avonden plaatsvinden in Houten.

Een goed sociaal netwerk is belangrijk in ieders leven. Zeker als je een kind met een beperking hebt. Een goed sociaal netwerk biedt meer mogelijkheden om ‘gewoon mee te doen, net als ieder ander’. En het helpt de druk op jezelf en je gezin te verminderen. Ook als je ouder wordt en de tijd gekomen is om 'los te laten'. Tijdens deze cursus breng je het netwerk rondom je kind, broer of zus in kaart en krijg je tips en handvatten op welke manier je dit netwerk kunt vergroten of versterken. Voor iedereen zal dit anders zijn.

De actuele vragen, wensen en uitdagingen van jouw kind of familielid vormen het vertrekpunt.

Een cursist vertelt: "Ik ben aan de cursus begonnen zonder directe verwachtingen, vooral met het idee dat het nooit kwaad kon om andere ouders te ontmoeten en met elkaar te brainstormen. De cursus heeft mij toch een aantal inzichten gegeven in ons huidige netwerk en het was zinvol om alles voor mijzelf eens goed op een rijtje te zetten. De opdrachten hebben concrete plannen opgeleverd, maar ook het besef dat je best eens iets mag vragen. In de cursus heb ik geleerd  om te kijken naar de mogelijkheden en niet altijd naar wat niet mogelijk is. Ook heb ik de beslissing genomen om niet alles op de lange baan te schuiven, maar nu ook actie te ondernemen."

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor ouders, familie en mantelzorgers die het sociale netwerk rondom hun kind, broer of zus willen versterken. De cursus richt zich met name op ouders en mantelzorgers van (minder- én meerderjarige) kinderen met een verstandelijke beperking of aan autisme verwante stoornis. 

Hoe is de opzet?

  • Je netwerk in beeld - We kijken naar jullie sociale netwerk. Hoe ziet het er uit en welke mogelijkheden zijn er om dit te versterken of uit te breiden.
  • Je kind in beeld - Wat zijn haar/ zijn kwaliteiten, vaardigheden en belangstelling. Welke kansen zijn er voor hem of haar om meer contacten op te bouwen.
  • Jouw woonplaats in beeld - We brainstormen samen om concrete oplossingen te vinden in jouw woonplaats voor jouw vragen.

Wat is het doel?

Deelnemers krijgen door middel van praktische opdrachten meer inzicht in hun netwerk. Er is ruimte om met elkaar knelpunten en mogelijkheden te bespreken en oplossingen te bedenken die passen bij ieders eigen situatie. De cursus is heel praktisch van opzet. Het doel is dat iedereen na de cursus concrete tips en handvatten heeft om het netwerk te versterken.

Wat is de locatie?

Belangenvereniging Sien, Randhoeve 221 in Houten.

Wat zijn de kosten?

De cursus is gratis dankzij subsidie van de gemeente Houten. Je ontvangt tijdens de cursus ook een mooie cursusmap met allerlei praktische informatie.

Hoe kan ik mij aanmelden?
Meld je via de mail aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 030 - 236 37 38.

Mijn verhaal
Mijn verhaal

Graag delen wij verhalen van mensen die staan rondom een broer, zus of kind met een beperking.
Ook jouw verhaal delen? Laat het ons weten en neem contact op met Sien door te mailen naar info@sien.nl.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!