Bijeenkomst ZorgTestament najaar 26 september 2020

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik
Afbeelding bij het artikel Bijeenkomst ZorgTestament najaar 26 september 2020

‘Wie zorgt er voor mijn kind als ik er niet meer ben?’ is een vraag waar veel ouders met een (volwassen) kind met ernstig meervoudig beperkingen van wakker kunnen liggen. Om deze en andere vragen te beantwoorden, organiseren EMB Nederland, CP Nederland, Sien en KansPlus op zaterdag 26 september een bijeenkomst voor ouders en verwanten die bij een van deze organisaties aangesloten zijn.

Deze bijeenkomst stond oorspronkelijk gepland voor zaterdag 21 maart 2020 en zou plaatsvinden in Huis ter Heide. Omdat we nog steeds rekening moeten houden met het coronavirus, is de bijeenkomst aangepast met inachtneming van de RIVM-richtlijnen. We hopen met deze opzet een vervangend en vooral veilig programma te bieden.

De bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met Netwerk Rondom. Netwerk Rondom helpt ouders met het maken van een ZorgTestament. Allerlei onderwerpen komen daarbij langs. Het sociale netwerk is daarbij misschien wel het allerbelangrijkste onderwerp van gesprek. Veel hierover komt aan bod in de workshop over het ZorgTestament.

Deze en de andere twee workshops zijn in de ochtend digitaal te volgen en voor een beperkt aantal deelnemers is het mogelijk deze fysiek bij te wonen. Deze fysieke bijeenkomsten worden namelijk opgenomen en via een besloten internetverbinding uitgezonden. Zo kan iedereen toch zijn/haar workshop naar keuze volgen.

Om vervolgens iedereen de gelegenheid te geven vragen te stellen en ervaringen te delen is er in de middag een digitaal vragenuur. Daaraan doen zowel de workshopleiders mee als een aantal andere deskundigen van Sien, KansPlus, EMB Nederland en CP Nederland.

Als u zich eerder opgegeven heeft, heeft u inmiddels bericht ontvangen per email. U kunt zich nu niet meer aanmelden voor de workshops en het digitaal vragenuur.