Bijeenkomst ZorgTestament op 21 maart

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik
Afbeelding bij het artikel Bijeenkomst ZorgTestament op 21 maart

Wie zorgt er voor mijn kind als ik het niet meer kan? En hoe organiseer ik dat?

‘Wie zorgt er voor mijn kind als ik er niet meer ben?’ is een vraag waar veel ouders met een (volwassen) kind met ernstig meervoudig beperkingen van wakker kunnen liggen. Om deze en andere vragen te beantwoorden, organiseren EMB Nederland, CP Nederland, Sien en KansPlus een bijeenkomst voor ouders en verwanten die bij een van deze organisaties aangesloten zijn. In presentaties en workshops komen heel veel vragen en mogelijke antwoorden aan bod rondom het zogenaamde ZorgTestament. 

ATTENTIE CORONA-UPDATE!

De bijeenkomst van 21 maart 2020 over ‘Wie neemt de zorg over als ik het niet meer kan’ gaat niet door en wordt verplaatst naar zaterdag 26 september 2020.

Dit besluit is ingegeven door het rondwarende coronavirus. In overleg met de verenigingen KansPlus, Sien, CP Nederland  en NetwerkRondom is tot dit besluit gekomen. Met enige spijt want de organisatie was volledig rond. Het aantal aanmelders is fantastisch, we waren helemaal ‘uitverkocht’. Toch menen wij hier verstandig aan te doen. Veel van onze kinderen en verwanten zijn extra kwetsbaar voor eventuele gevolgen van een besmetting met het corona-virus. Wij willen niet het risico lopen bij te dragen aan het eventueel verspreiden van het virus. We vragen je begrip hiervoor.

Praktisch gezien blijft je aanmelding van kracht als je je eerder aangemeld hebt. De locatie en het programma blijven hetzelfde. Wel wil ik je vragen om als 26 september niet kunt komen, of je ons dan een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. wilt sturen. Mocht je wel kunnen komen op 26 september en je hebt je opgegeven dan hoef je niets te doen. Heb je je niet opgegeven, maar wel interesse mail ons dan voor de mogelijkheden. De mensen die al op de wachtlijst stonden voor 21 maart, krijgen uiteraard voorrang mochten er plaatsen vrij komen.

EINDE CORONA-UPDATE

Locatie: ’t Lichtpunt / Abrona, Maanlaan 4, 3712 XJ Huis ter Heide

Programma:

  • 10.30 - 11.00 uur Ontvangst, koffie en thee staan klaar
  • 11.00 - 11.50 uur Rick Brink – minister van gehandicaptenzaken interviewt vertegenwoordigers van CP Nederland, Sien, EMB Nederland, KansPlus en het ministerie van VWS
  • 11.50 - 12.30 uur Netwerk Rondom - Hoe het ZorgTestament kan helpen bij het vinden van antwoord op de vraag ‘wie zorgt er voor mijn kind als ik het niet meer kan?’ Inleiding door Marian Geling
  • 12.30 - 13.30 uur Lunch
  • 13.30 - 14.55 uur Keuze uit drie workshops
  • 14.55 - 15.00 uur Centrale afsluiting
  • 15.00 - 16.00 uur Napraten en borrel

Informatie over de workshops:

Wettelijke vertegenwoordiging
Welke vormen zijn er, wat heb je nu geregeld, wat ga en moet je in de toekomst regelen en – zeker zo belangrijk – waar en hoe vind je de juiste personen aan wie je de wettelijke vertegenwoordiging wilt overdragen. Handvatten, tips en suggesties waarmee je je eigen zoekstrategie vorm kunt geven.
Door Geert Benjamins en Gabie Conradi (Netwerk Rondom). Gabie en Geert zijn beiden ouders van een zorgintensief kind.

Meer mensen leren kennen
Als we praten over het netwerk van iemand met een beperking denken we in eerste instantie aan de familie en vrijwilligers. In deze workshop wordt gekeken hoe je zoon of dochter mogelijk nog meer mensen kan leren kennen. Daarbij staat wie hij/zij is centraal (en niet welke beperking hij/zij heeft). Er wordt gedacht vanuit sociale rollen. Wat zijn dat en hoe kun je die gebruiken om het netwerk te versterken en/of te vergroten.
Door Wil Molenaar (Netwerk Rondom) en een gebruiker van deze aanpak

Het ZorgTestament
Hoe maak je nou zo’n ZorgTestament, waarom zou je het maken en voor wie? Wat neem je wel op en wat niet, wat doe je met bestaande plannen? Hoe zorg je dat het document bij de tijd blijft en dat het gebruikt wordt? En welke ondersteuning kan Netwerk Rondom bieden? Vragen waarmee je in deze workshop aan de slag gaat onder begeleiding van de projectleider en met hulp van een ouder en een vrijwilliger van Netwerk Rondom. Ook is er ruimte om tips en adviezen met elkaar te delen.
Door Marian Geling (projectleider), een ouder en een vrijwilliger van Netwerk Rondom

Praktische informatie:

De locatie is met openbaar vervoer goed bereikbaar (bushalte op 5 minuten loopafstand).
Er zijn genoeg parkeerplaatsen aanwezig.

Deelnamekosten

€ 10,- per persoon. Dit graag contant bij binnenkomst voldoen.

Je ontvangt ongeveer een week van te voren een bevestiging per e-mail.

Graag tot ziens op 26 september!

Mijn verhaal
Mijn verhaal

Graag delen wij verhalen van mensen die staan rondom een broer, zus of kind met een beperking.
Ook jouw verhaal delen? Laat het ons weten en neem contact op met Sien door te mailen naar info@sien.nl.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!