Sfeerverslag bijeenkomst Veenendaal

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik

Een geweldige opkomst en enthousiaste reacties. Zo kunnen we onze themabijeenkomst in Veenendaal op woensdag 21 november zeker typeren. De personeelskamer van (V)SO De Blink puilde letterlijk uit met 80 deelnemers.  En het enthousiasme na afloop was groot!

Themabijeenkomst Veenendaal
‘Ik besef nu dat ik op tijd moet beginnen’

Of het aan het hoge bezoek uit Den Haag van Theo van Uum, directeur Langdurige Zorg bij het ministerie VWS, lag of aan de enthousiaste reacties tijdens de bijeenkomst in Ommen, dat weten we niet. Maar de belangstelling in Veenendaal woensdag 21 november was overweldigend. En de reacties na afloop waren wederom zeer positief. ‘Dank voor een zeer informatieve avond’ en ‘Ik besef nu dat ik op tijd moet beginnen’ schreven deenemers op het evaluatieformulier. Sommige deelnemers gaven de bijeenkomst zelfs een 10!

 20181129 kDSC 0217  20181129 kDSC 0215  20181129 kDSC 0202

Voor de bezoeker stond bij (V)SO De Blink een heerlijk broodje met soep klaar. Ook konden zij op hun gemak de informatiestand van Sien, de Rozelaar, ’s Heerenloo en de onafhankelijke clientenondersteuners van de gemeente Veenendaal bezoeken of een praatje maken met andere ouders en professionals. Om stipt 19.00 uur heette Karolien Pouwels, bestuurslid van Sien, alle aanwezigen welkom en interviewde zij kort Theo van Uum, die vooral kwam luisteren naar vragen en ervaringen van ouders. Daarna gaf zij het woord aan journalist Gijs Wanders en zijn verstandelijke beperkte dochter Vera. Gijs en Vera namen ons op bevlogen en soms humoristische wijze mee op reis door het leven van Vera in haar groei naar volwassenheid en zelfstandigheid. De moraal van hun verhaal was dat het belangrijk is om alles te bespreken met elkaar en op voorhand niets uit te sluiten. Op die manier heeft Vera al vele dromen kunnen verwezenlijken en is ze geworden wie ze nu is.

Het verhaal van Gijs en Vera was een mooie opstap naar de workshops over wetgeving, wonen, Netwerk Rondom en beschermingsmaatregelen en erfrecht. Tijdens deze workshops werden de deelnemers per ronde in een klein uur ondergedompeld in de materie en was er ruimte voor vragen en uitwisseling van ervaringen.

De bijeenkomst werd voor de liefhebbers afgesloten met een gezellige napraat onder het genot van een drankje. Met de medewerking van uiteraard (V)SO De Blink, alle workshopleiders en de deelnemers zelf hebben we er een mooie bijeenkomst van kunnen maken. Het geeft ons veel vertrouwen en energie voor de derde bijeenkomst in Leiden op 30 januari. U bent na aanmelden van harte welkom!
 

Themabijeenkomst

Help, mijn kind wordt 18! Wat moet ik regelen?
Voor kinderen met een verstandelijke beperking die 18 jaar worden, verandert er veel in de wet- en regelgeving. Wat betekent dat voor jou als ouder? Sien helpt je graag op weg en organiseert daarom voor leden en andere belangstellende ouders, verwanten en professionals drie themabijeenkomsten.

Mijn verhaal

Graag delen wij verhalen van mensen die staan rondom een broer, zus of kind met een beperking.
Ook jouw verhaal delen? Laat het ons weten en neem contact op met Sien door te mailen naar info@sien.nl.

Verkiezingen

Alle Nederlanders vanaf 18 jaar mogen stemmen. Ook mensen met een beperking. Dat gaat niet altijd vanzelf. Voor verstandelijk gehandicapten is het vaak ingewikkeld om zonder hulp van anderen gebruik te maken van dit eenvoudige grondrecht. Belangenvereniging Sien vraagt hiervoor aandacht.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!