Sfeerverslag themabijeenkomst Ommen 

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik

Wat een mooie avond was dat in Ommen! Op 31 oktober 2018 organiseerde Sien de eerste van de drie bijeenkomsten over ‘Help mijn kind wordt 18! Wat moet ik regelen?’ met oa. Gijs en Vera Wanders. Met ruim vijftig deelnemers en een gemiddeld cijfer van 8,2 kijken we met tevredenheid terug op onze eerste themabijeenkomst. Op 21 november bent u welkom in Veenendaal en op 30 januari in Leiden.

Sfeerverslag themabijeenkomst Ommen

‘Er is een hoop meer duidelijk geworden’

Over het algemeen tevreden en met een goed gevulde goodiebag verlieten woensdagavond 31 oktober ruim vijftig deelnemers de eerste themabijeenkomst ‘Help, mijn kind wordt 18! Wat moet ik regelen?’ in Ommen. Na een zeer inspirerende inleiding door Gijs en Vera Wanders, deden de deelnemers mee aan twee workshops naar keuze en bezochten ze de informatiemarkt met enkele stands. ‘Er is een hoop duidelijker geworden’, concludeerde een van de ouders. En dat gold voor de meeste deelnemers, die de bijeenkomst met een gemiddeld cijfer van 8,2 beoordeelden.

Voor de bezoekers stond bij de prachtige, nieuwe school (V)SO Boslust een heerlijk broodje met soep klaar. Ook konden zij op hun gemak de informatiestand van Sien, Zorgbelang en Stichting Sprank bezoeken of een praatje maken met andere ouders of professionals. Om stipt 19.00 uur heette Karolien Pouwels, bestuurslid van Sien, alle aanwezigen welkom en gaf zij het woord aan journalist Gijs Wanders en zijn verstandelijke beperkte dochter Vera. Gijs en Vera namen ons op bevlogen en soms humoristische wijze mee op reis door het leven van Vera in haar groei naar volwassenheid en zelfstandigheid. De moraal van hun verhaal was: “Investeer met liefde en tomeloze inzet, want dat heeft altijd resultaat”. Op die manier heeft Vera al vele dromen kunnen verwezenlijken en is ze geworden wie ze nu is.

Het verhaal van Gijs en Vera was een mooie opstap naar de workshops over wetgeving, wonen, Netwerk Rondom en beschermingsmaatregelen en erfrecht. Tijdens deze workshops werden de deelnemers per ronde in een klein uur ondergedompeld in de materie en was er ruimte voor vragen en uitwisseling van ervaringen. Mede door enkele onverwachte bezoekers waren sommige van deze workshops erg druk bezocht en moest zo nu en dan een stoel worden bijgeschoven.

De bijeenkomst werd voor de liefhebbers afgesloten met een gezellige napraat onder het genot van een drankje. Met de medewerking van uiteraard (V)SO Boslust, alle workshopleiders en de deelnemers zelf hebben we er een mooie bijeenkomst van kunnen maken. 

Bijeenkomst Ommen 8

Mijn verhaal
Mijn verhaal

Graag delen wij verhalen van mensen die staan rondom een broer, zus of kind met een beperking.
Ook jouw verhaal delen? Laat het ons weten en neem contact op met Sien door te mailen naar info@sien.nl.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!