Themabijeenkomsten 2018

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik
Afbeelding bij het artikel Themabijeenkomsten 2018

Help, mijn kind wordt 18! Wat moet ik regelen?

Voor kinderen met een verstandelijke beperking die 18 jaar worden, verandert er veel in de wet- en regelgeving. Wat betekent dat voor jou als ouder? Sien helpt je graag op weg en organiseert daarom voor leden en andere belangstellende ouders, verwanten en professionals themabijeenkomsten. In het seizoen 2018/2019 zijn er drie themabijeenkomsten in Ommen, Veenendaal en Leiden georganiseerd.

De themabijeenkomsten in 2018/2019 konden wij organiseren mede dankzij een financiele bijdrage van Handicap NL. 

handicap nl

 

 

Journalist Gijs Wanders en zijn dochter Vera deelden hun verhaal over de groei naar volwassenheid en zelfstandigheid van Vera. Vera heeft een verstandelijke beperking.  

Daarnaast kreeg je tijdens verschillende workshops de gelegenheid om met deskundigen en met elkaar in gesprek te gaan over de gevolgen van veranderende wet- en regelgeving met betrekking tot wonen, zorg, werk- en dagbesteding en over beschermingsmaatregelingen en erfrechten. Lees hier een sfeerverslag van één van de bijeenkomsten (in Ommen) rondom het thema 'Help mijn kind wordt 18".

In 2017/2018 heeft Sien drie regionale themabijeenkomsten georganiseerd rondom het thema ‘Ieder op zijn plek. Lees hier een kort verslag van de bijeenkomst die wij in 2017 organiseerden in Sint-Nicolaasga.

Mijn verhaal
Mijn verhaal

Graag delen wij verhalen van mensen die staan rondom een broer, zus of kind met een beperking.
Ook jouw verhaal delen? Laat het ons weten en neem contact op met Sien door te mailen naar info@sien.nl.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!