Over ons-Medewerkers en bestuursleden

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik

De medewerkers van Belangenvereniging Sien hebben een groot hart voor mensen met een beperking. Met wie heb je contact? Graag stellen wij het team en de bestuursleden aan je voor. Samen met de leden zijn wij het gezicht van Sien.

Bestuurslid (voorzitter)

Karolien zit vanaf 2015 in het bestuur, sinds juli 2022 als voorzitter. Ze is 12 jaar gemeenteraadslid geweest voor de ChristenUnie. Ze vindt het belangrijk dat er meer begrip en hulp komt voor mensen met een beperking en hun verwanten. Het leven wordt voor hen soms zo ingewikkeld gemaakt in Nederland! Karolien is ook bestuurslid bij DownTownLeusden en bij International ChinaConcern, beide gericht op een zo volwaardig mogelijk leven van meedoen voor mensen met een beperking. Dit alles vanuit de overtuiging dat elk mens voor God belangrijk is! Karolien is getrouwd, heeft 4 kinderen en is actief aandeelhouder van een familiebedrijf. Ze woont in Drenthe.

Intro afbeelding voor artikel: Karolien Pouwels-Koopman
 Bestuurslid

Wim Dunsbergen is gehuwd, vader van 6 kinderen, waarvan de jongste dochter het syndroom van Down heeft, en opa van 8 kleinkinderen. Sinds zijn jeugd is hij maatschappelijk actief binnen de kerk en andere maatschappelijke organisaties. Openheid, interactie, voortdurende ontwikkeling, samenwerken en vertrouwen (geven) spelen een belangrijke rol. Met zijn ruime bestuurlijke ervaring denkt hij een zinvolle bijdrage te aan de strategie en beleidskeuzes van Sien. Het belang van de mensen met een beperking en hun naasten is voor hem leidend. Wim zit sinds juli 2022 in het bestuur van Sien.

Intro afbeelding voor artikel: Wim Dunsbergen
Bestuurslid (secretaris)

Brenda van Zeeland is de secretaris van het bestuur van Sien. Daarnaast is zij ook werkzaam als programmamanager bij Hart voor de Zorg. Ze is ontwapenend in de communicatie en gaat graag uitdagingen aan. Ze is deskundige op het gebied van zorg en innovatie. Na 27 jaar zorgmanager geweest te zijn in de gehandicaptenzorg, weet ze als geen ander hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Brenda woont in Strijen (Zuid-Holland) met partner Wilco en een hondje. Ze is mentor van een jongeman met een verstandelijke beperking. Vakanties vieren in het buitenland is een zeer grote hobby waarbij ze graag duikt.

Intro afbeelding voor artikel: Brenda van Zeeland
Bestuurslid (penningmeester)

Cees van den Brekel heeft in de afgelopen 35 jaar gewerkt in de informatietechnologie. Zijn expertise ligt in de financiële en bankensector. Vanuit die hoedanigheid is hij een tiental jaren geleden in aanraking gekomen met de (gehandicapten)zorg. Als penningmeester probeert hij sinds 2020 inzage te verschaffen in de financiële consequenties van de verdere ontwikkeling van Sien, om daar optimaal op te kunnen sturen. Hij heeft twee dochters en woont in Weelde in België.

Intro afbeelding voor artikel: Cees van den Brekel
Bestuurslid 

Hanneke Houtzagers is sinds 2020 algemeen bestuurslid bij Sien. Ze voelt zich vereerd dat ze dit mag doen. In haar professionele loopbaan heeft ze in de profit- en publieke sector in verschillende rollen gewerkt. Begin 2018 heeft ze een eigen bureau opgericht: `Governance Search & Selection’, een bureau voor toezicht en bestuur. Daarnaast, en dat is voor haar erg belangrijk, is ze moeder van twee kinderen. Een van haar kinderen heeft een verstandelijke beperking, mede daarom zet zij zich graag in voor Sien.

Intro afbeelding voor artikel: Hanneke Houtzagers
Bestuurslid 

Ook Annemarie Bax is sinds 2020 algemeen bestuurslid bij Sien. Zij werkt als HR-manager bij Profila Zorg in Houten. Dat is een stichting die mensen met een verstandelijke beperking en andere hulpvragen ondersteunt. In haar vrije tijd draagt ze graag een steentje bij aan dit bestuur. Om te doen waar Sien voor staat: mensen helpen bij het omgaan met verstandelijke beperkingen en het benutten van kansen. Ze gelooft: `Als we allemaal kunnen zijn wie we zijn, zijn we uiteindelijk allemaal even bijzonder!’

Intro afbeelding voor artikel: Annemarie Bax