Vacature Bureauhoofd

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik
Afbeelding bij het artikel Vacature Bureauhoofd

Vacature: Bureauhoofd (20 uur) 

Sien komt op voor de belangen van mensen met een verstandelijke beperking en hun directe omgeving. Sien helpt, adviseert en informeert bij belangrijke onderwerpen zoals geld, zorg en participatie. Met onze leden en vrienden zetten we ons in voor een samenleving waar mensen met een verstandelijke beperking gewoon kunnen meedoen, net als ieder ander.

Sien is meer dan zestig jaar geleden gestart als oudervereniging. De vereniging laat zich in haar denken en handelen inspireren door christelijke waarden. Iedereen is van harte welkom als lid van onze vereniging.

Wie zoeken we?

Je bent een inspirerend leider die motiveert en enthousiasmeert. Ook ben je een toegankelijke persoonlijkheid voor netwerkcontacten, collega’s, Sien-leden en vrijwilligers. Je hebt een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur op het terrein van gezondheidszorg met aantoonbaar inzicht in bedrijfsvoering en zorg. Je hebt ervaring met en kennis van de wereld rondom mensen met een verstandelijke beperking. Omdat Sien volop in beweging is, is het belangrijk dat jij je prettig voelt in een dynamische omgeving. Je vormt een visie en (meerjaren)strategie en bent goed in staat deze te verwoorden. Je geeft heldere adviezen aan het bestuur en legt verantwoording af. Je denkt in mogelijkheden, bent proactief, resultaatgericht en daadkrachtig. Je combineert een helicopterview met een gezonde hands-on mentaliteit. Daarnaast kun je goed zelfstandig en in een team werken. Een gezonde dosis humor mag niet ontbreken. Ook beschik je over adequate kennis van sociale media en IT. Je kunt de christelijke grondslag van Sien onderschrijven en laat je in je denken en handelen inspireren door je christelijk geloof.

Wat ga je bij Sien doen?

 • Je geeft direct leiding aan de werkorganisatie van nu twee enthousiaste medewerkers.
 • Je verkent en sluit aan bij de behoeften van de doelgroep. Je ziet kansen voor bestaande initiatieven en innoveert waar nodig. Je werkt planmatig en doelgericht vanuit kosten versus baten.
 • Je draagt zorg voor een efficiënte en effectieve bedrijfsvoering. Daaronder vallen de begroting, formatie, planning en ontwikkeling van medewerkers.
 • Je neemt besluiten en weet hier helder over te communiceren.
 • Je stuurt niet alleen op processen, maar ook op resultaten. Je maakt heldere resultaatafspraken en toetst deze.
 • Je vertaalt het beleid en de doelen van de organisatie naar een duidelijke koers en deelt deze met betrokken partijen (waaronder het bestuur) en realiseert de beoogde organisatiedoelen.
 • Je bent de verbindende schakel tussen het primair proces en het bestuur
 • Je organiseert en gebruikt je netwerk en dat van anderen om de belangen van Sien te behartigen.

Welk profiel hoort hierbij?

 • Hbo+/wo werk- en denkniveau.
 • Kennis van het maatschappelijke, politieke en zorgveld rondom mensen met een beperking.
 • Brede ervaring in een soortgelijke functie (in de welzijnssector, zorg of bij een gemeente).
 • Ervaring met leidinggeven aan kleine teams.
 • Een ondernemende en op samenwerking gerichte houding.
 • Een coachende, daadkrachtige, resultaatgerichte, positieve en oplossingsgerichte werkstijl.
 • Goed ontwikkeld analytisch vermogen m.b.t. het realiseren van doelen en benodigde middelen.
 • Communicatief: je weet de boodschap over te brengen.
 • Uitstraling en overtuigingskracht met relativeringsvermogen.

Wat is ons aanbod?

Sien is een bevlogen en betrokken organisatie waarbij sprake is van korte lijnen, informele omgang en een hands-on aanpak van de uitdagingen. Zelforganisatie, flexibiliteit, innovatie en samenwerking zijn belangrijke pijlers die bijdragen aan het leveren van de beste dienstverlening aan cliënten en de keten én het werkplezier binnen Sien. Het gaat om een dienstverband voor twintig uur, in eerste instantie voor de duur van een jaar, met de intentie tot vaste aanstelling. De functie is ingeschaald in schaal 13 CAO-Welzijn, met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Hoe ziet de procedure eruit?

De eerste oriënterende gesprekken vinden plaats op 27 februari bij  Sien op kantoor. Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de procedure evenals een referentiecheck.

Ben je geïnteresseerd?

Reageer uiterlijk 17 februari aanstaande door je cv en motivatie naar Brenda van Zeeland te Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je kunt haar ook je inhoudelijke vragen stellen via 06 - 30 18 38 41 (bij geen gehoor graag appen of mailen).

Mijn verhaal
Mijn verhaal

Graag delen wij verhalen van mensen die staan rondom een broer, zus of kind met een beperking.
Ook jouw verhaal delen? Laat het ons weten en neem contact op met Sien door te mailen naar info@sien.nl.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!