Regionale commissies

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik

De regionale commissies zijn het kloppend hart van Sien. Ze vormen de schakel tussen het landelijk bestuur en de individuele leden.

Elke regionale commissie legt eigen accenten. Sommige regionale commissies organiseren vooral activiteiten. In andere regio's wordt nauw samengewerkt met zusterorganisaties op het terrein van belangenbehartiging. De regionale commissies zijn ook nauw betrokken bij de omslag die Sien als organisatie maakt van een groot landelijk verenigingsbureau naar een organisatievorm waarbij de leden meer verantwoordelijkheid dragen.Sien telt in totaal 17 regionale commissies. Hier  vind je een overzicht van de regionale commissies per provincie.

Themabijeenkomst

Help, mijn kind wordt 18! Wat moet ik regelen?
Voor kinderen met een verstandelijke beperking die 18 jaar worden, verandert er veel in de wet- en regelgeving. Wat betekent dat voor jou als ouder? Sien helpt je graag op weg en organiseert daarom voor leden en andere belangstellende ouders, verwanten en professionals drie themabijeenkomsten.

Mijn verhaal

Graag delen wij verhalen van mensen die staan rondom een broer, zus of kind met een beperking.
Ook jouw verhaal delen? Laat het ons weten en neem contact op met Sien door te mailen naar info@sien.nl.

Verkiezingen

Alle Nederlanders vanaf 18 jaar mogen stemmen. Ook mensen met een beperking. Dat gaat niet altijd vanzelf. Voor verstandelijk gehandicapten is het vaak ingewikkeld om zonder hulp van anderen gebruik te maken van dit eenvoudige grondrecht. Belangenvereniging Sien vraagt hiervoor aandacht.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!