Nettie van Wijk

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik

'Dit is voor mij heel belangrijk: hoe laat je mensen in hun waarde?'

Nettie van Wijk is opgegroeid bij een moeder met een verstandelijke beperking en een spastische vader. Zij vertelt haar aangrijpende verhaal van hoe het is om op te groeien in een gezin waarin de ouders niet capabel zijn om haar op te voeden. 'Voor mij was het thuis een hele onveilige situatie, want er was veel geweld in huis'. 

'Er was geen structuur in huis, mijn mentale en fysieke veiligheid was niet gewaarborgd. Vooral chaos en paniek is wat mij het meeste is bijgebleven. Wat mij overkwam, gun ik geen enkel kind. Ik ervaar dat als mijn vredesmissie. Inmiddels kan ik mijn moeder weer ontmoeten, omdat ik haar kan zien zoals ze is. En dat vind ik heel bijzonder.' 

 

Deze film is gemaakt in het kader van het EMPouder project waarbij Sien betrokken was. Emp/Ouder is een driejarig project (van 2017-2019) van negen landelijke belangenorganisaties dat als doel heeft ouders van kinderen met een beperking of chronische ziekte zo te versterken (empoweren) dat zij (nog) beter hun rol als ouder / zorgregisseur van hun kind kunnen vervullen. 

Mijn verhaal
Mijn verhaal

Graag delen wij verhalen van mensen die staan rondom een broer, zus of kind met een beperking.
Ook jouw verhaal delen? Laat het ons weten en neem contact op met Sien door te mailen naar info@sien.nl.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!