Mijn verhaal

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik

Graag delen wij verhalen van mensen die staan rondom een broer, zus of kind met een beperking. Ook jouw verhaal delen? Laat het ons weten en neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op met Sien.

'Dit is voor mij heel belangrijk: hoe laat je mensen in hun waarde?'

Aan het woord is Marinus van den Brink, ouder van een dochter met een verstandelijke beperking. In een prachtig filmportret vertelt hij openhartig over allerlei zaken die komen kijken bij het ouderschap van een kind met een verstandelijke beperking. 

Hoe en waar en door wie er ook geprobeerd wordt om een plekje te vinden, het is er gewoon niet!

De zoon van familie Slager is 26 jaar. Hij heeft autisme en een verstandelijke beperking (functioneert tussen de 4 en 6 jaar). Een ingewikkelde combinatie. Vanaf zijn geboorte is het al een zoektocht naar passende zorg. 

community 150124 1280

Investeer met liefde en inzet, dat heeft altijd resultaat!

In een licht appartement in Hilversum woont Vera Wanders (33), ondanks de beperkingen die ze heeft, sinds negen jaar helemaal zelfstandig. Met haar ouders Gijs (oud- NOS-presentator, 68) en Hilda (66) praten we over wat hen geholpen heeft om te komen waar ze nu zijn. Een makkelijke weg was dat niet.

pag 8 9 10 familie wanders

Jasmijn houdt van Eric Clapton, Bach en K3

Jasmijn (8) heeft het Wolf Hirschhorn syndroom en kan enorm van muziek genieten. Haar ouders, Hanna Blom-Yoo en haar man Rienk, zijn beide professioneel met muziek bezig en vertellen meer over het belang van muziek voor mensen met een beperking.pag 7 Jasmijn en de muziek

Daniel wordt 18, ouders lopen tegen veel problemen aan

Daniel, de zoon van Wilma Schouwstra, werd in het voorjaar 18. Met zijn twee jongere broertjes kwam hij tien jaar geleden vanuit Colombia naar Nederland. Wilma: ‘Daniel ontwikkelde zich aanvankelijk goed, maar na verloop van tijd liep het spaak. Op school kwam hij niet goed mee. Toen dachten we dat er meer aan de hand was.’ Daniel bleek autisme te hebben, een sterk variërend IQ (van 72 tot 111) en een zeer laag emotioneel IQ.

pag 4 familie schouwstra Daniel

Ik heb bewezen dat ik wél kan werken

Sven Pluimers (23) is net terug van vakantie. Bij Event Support Holland in Woerden is duidelijk te zien dat ze blij zijn dat hij terug is. Bij de ingang van het terrein staat een display met een foto van Sven en de tekst: ‘Welkom terug meneer de onderdirecteur.’

KobaltFoto182239

Themabijeenkomst

Help, mijn kind wordt 18! Wat moet ik regelen?
Voor kinderen met een verstandelijke beperking die 18 jaar worden, verandert er veel in de wet- en regelgeving. Wat betekent dat voor jou als ouder? Sien helpt je graag op weg en organiseert daarom voor leden en andere belangstellende ouders, verwanten en professionals drie themabijeenkomsten.

Mijn verhaal

Graag delen wij verhalen van mensen die staan rondom een broer, zus of kind met een beperking.
Ook jouw verhaal delen? Laat het ons weten en neem contact op met Sien door te mailen naar info@sien.nl.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!